Hvorfor er det altid, at man opdager sine fejl, når det lige præcis er for sent at rette dem?
Alt gik som det skulle. Jeg følte mig selvsikker, da jeg med tøjet plettet af chokolade, smør og mel satte kagen i ovnen. Jeg satte kursen mod mit værelse. Halvvejs nede af gangen slår det mig. “SHIT, jeg har ikke kommet nok chokolade i dejen!!!!”. Ud med kagen, smelte 70 gram chokolade mere, forsøge at røre det i den nu varme springform, komme den tilbage i ovnen, trække vejret.
Nå men væk fra panikken og tilbage til kagen. Opskriften er på min yndlingschokoladekage, chocolate mud cake, som jeg fandt for et par år siden på Kagekonens blog. Siden har jeg ikke lavet andre chokoladekager. Den smager intet mindre en formidabelt. Kagekonen laver de smukkeste kager, man kan forestille sig, og på hendes blog kan man tilmed se mændgeangivelserne til flere forskellige former og størrelser, hvis man ønsker at lave en større eller mindre portion af kagen.
Denne kage har bragt glæde (og sukkerchok) mange steder efterhånden. Og jeg glemmer aldrig, hvor hurtigt mennesker kan bevæge sig, hvis de er motiverede nok. Da jeg på Nyhedsavisen sendte en fællesmail ud, hvori der stod, at der var chocolate mud cake til fri afbenyttelse på mit bord, var det som at kaste en håndfuld korn ud til duerne på Rådhuspladserne. Jeg forstår det nu godt. Kagen er om muligt verdens bedste chokoladekage. Den er svampet, fuld af smag og så bliver den kun bedre af et par dage i køleskabet. Min veninde, som smagte den her til aften, sagde følgende efter et par bidder: “Det bliver svært at gå tilbage til almindelige chokoladekager efter denne her.” Jeg kan kun give hende ret.
Den ultimative chokoladekage – Chocolate mud cake
Ingredienser
- 220 g mørk chokolade
- 220 g smør
- 160 ml vand
- 6 tsk nescafé
- 480 g sukker
- 125 g selvhævende mel (eller 125 g mel + 1 1/4 – 1 1/2 tsk bagepulver og et lille drys salt)
- 125 g mel
- 50 g kakao
- ½ tsk natron
- 4 æg
- 7 tsk rapsolie
- 110 ml kærnemælk
Ingredienser til ganache:
- 200 g mørk chokolade
- 70 g smør
- 1 spsk piskefløde
Køkkenudstyr
- 22 cm. springform
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 160 grader.Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med vand og nescafé. Sigt mel, natron og kakao sammen og bland med sukkeret. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen og bland det samme med melblandingen og chokolade- og smørblandingen. Hæld hele molevitten i en smurt springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i cirka 1 time og 45 minutter, men husk at tjekke nu og da, da der kan være stor forskel på ovne. Kagen er klar, når du stikker en stegenål eller lignende i den og den kommer op ren.
Ganache
- Smelt chokolade og smør ved svag varme (evt over vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af til den er blevet lækker og tyk. Brug en spartel, en dejskraber eller lignende og kom på kagen. Slut eventuelt af med et drys hakkede nødder på toppen.