Rocky Road

IMG_5313b

Rocky roads er ganske uimodståelige

Så er det jul. Jeg har ikke haft meget tid til at opdatere bloggen de sidste par uger, da alt min tid er gået med hjemmesiden Dansk Julemad, som jeg håber har givet inspiration til mange timer i køkkenet.

Nu er der ikke længe til, at jeg drager mod Hong Kong, men inden da skal jeg nok få blogget en del. Blandt andet på grund af min tur i supermarkedet igår aftes. Kender i det med at bare skulle have et par få ting og så ende med at komme hjem med halvdelen af butikken? Jeg skulle bare lige have et par småting til at lave rocky road og endte med at ramme det tidspunkt, hvor supermarkederne ville af med det hele for få penge. Kom hjem med intet mindre end en tre kilo tung and, fire rib eyes og fire pakker lammekrone, som ikke var på indkøbslisten.

Tilbage til rocky road. Det er en af de ting, som jeg ikke har set herhjemme, men som er meget populære flere steder i udlandet. Ireren køber ofte en hel spand af dem, som han altid formår at indtage på overraskende kort tid.  Til trods for at de først var færdige i nat ved 2-tiden, har de allerede vist sig at være vældig populære.

Jeg valgte at komme marshmellows, cocktailbær, digestive kiks og rosiner i, men man kan også sagtens bruge andre slags kiks, tørret frugt eller nødder.

Glædelig jul.

Rocky Road

Rocky Road

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 250 mørk chokolade (hakket groft)
  • 100 g smør
  • 2 spsk sirup
  • 200 g digestive kiks (knust groft)
  • 75 g cocktailbær (hakket groft)
  • 100 g marshmellows (skåret i små stykker)
  • 1 dl rosiner

Fremgangsmåde

  • Kom smør, chokolade og sirup i en gryde og smelt det langsomt, mens der røres i det ind imellem. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt, så det hele er dækket af chokoladeblandingen. Kom det herefter i en lille, firkantet form beklædt med bagepapir. Stil det på køl i mindst et par timer inden de skæres ud til den ønskede størrelse. Drys eventuelt med lidt flormelis inden servering.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments