Foto Sarah Coghill
Dagene flyver af sted med planlægning af næste madkursus (vi skal lave mad med fisk og skaldyr – læs mere lige her), deadlines og læsning – eller mangel på samme – til jagttegnseksamen, der nærmer sig lidt hurtigere, end jeg bryder mig om. Jeg er nok langt fra den eneste, der synes, at tingene går lige stærkt nok i hverdagen, og det er ikke altid foreneligt med det her med at spise både lækker, sund og visuelt indbydende mad. Heldigvis er der visse retter, der opfylder alle førnævnte kriterier, og som samtidig kan bikses sammen på rekordfart. Denne her lækre salat er helt fantastisk som en god frokostret eller som en hurtig forret, når der står gæstemiddag i kalenderen. Jeg har i den brugt brombær, men andre bær eller skiveskåret frugt kan også sagtens benyttes.
Jeg købte det røgede andebryst hos Ma Poule i Torvehallerne, men lufttørret skinke eller røget svinefilet eller kylling vil også gå fint heri.
Salat med røget andebryst, brombær og balsamicoreduktion
Ingredienser
- 100 g daggammelt brød
- God olie
- 2 dl balsamicoeddike
- 300 g røget andebryst
- 125 g brombær
- Salat (fx Rød Syre)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Riv brødet i mindre stykker og vend i olie, salt og peber. Sæt i en 200° ovn i 8–10 minutter, til croutonerne er sprøde.
- Bring balsamicoeddike i kog i en gryde og reducer, til der er 3–4 spiseskefulde tilbage.
- Vend salatblade med olie, krydr med salt og peber, anret på en tallerken og top med røget andebryst i skiver, brombær og croutoner. Hæld balsamicoreduktion på ved servering.