Foto Sarah Coghill
Den vildeste julefrokost, jeg til dato har oplevet, var hos min kærestes familie i Sønderjylland i fjor. Hos dem går de til den, som sønderjyderne går til det sønderjyske kaffebord – der må absolut ikke mangle noget. Først kom de mange fiskeretter på bordet inklusiv to slags stegte sild, kryddersild, marinerede sild, karrysalat (som min søde svigerfar havde lavet efter min opskrift), laks med rævesovs, fiskefileter og røget ål. Dernæst var det videre til rullepølsen, hamburgerryg og det andet pålæg, og da vi næsten ikke kunne mere, så kom de lune retter på bordet. Her var der alt fra frikadeller, medister og kålpølser til både grønlangkål og stuvet hvidkål. Der var også et kæmpe ostebord, inden vi nåede risalamanden. Julefrokosten varede hele ni timer.
Jeg har i dagens indlæg samlet 10 gode opskrifter til julefrokosten, som med sikkerhed vil gøre sig fantastisk på julefrokostbordet. De er både klassikere som marinerede sild, stegte sild og sylte, men jeg har også inkluderet et par retter til dem, der gerne vi servere noget, der skiller sig en lille smule ud fra det, dine gæster oplever til julemånedens andre julefrokoster. Selv om de har fået et tvist, så ligger de ikke alt for langt fra de klassikere, vi kender. Man må nemlig ikke pille alt for meget ved juletraditionerne. Der er eksempelvis marinerede sild med kapers og urtecreme, og den klassiske flæskesteg er her opgraderet til en kamsteg på ben.
Glem selvfølgelig heller ikke de uundværlige klassikere som karrysalat, risalamande og den hjemmelavede rødkål.
Abonner
0 Kommentarer
Ældste