Foto Chris Tonnesen
Svampesæsonen er over os, og jeg er stor fan af skovbundens guld, der giver masser af dejlig umami-smag til et væld af retter. Jeg har kun været på svampetur en enkelt gang, men jeg mindes den med sådan en glæde, at det snart må være tid til endnu en tur. Der er noget helt fantastisk ved at kunne gå ud i naturen, høste af dens rigdom for derefter at vende hjem og bruge det indsamlede i køkkenet.
Heldigvis behøver du ikke en tur i skoven hver gang, at du har lyst til svampefyldte retter, for de bedre supermarkeder har her i sæsonen ofte flere forskellige slags at vælge imellem, og også Torvehallerne i København er et fantastisk sted at gå på “svampejagt”.
Svampe er skønne i supper, gryderetter, saucer og stir frys – eller bare stegte med en sjat fløde oven på ristet brød, mmm. Jeg er kæmpe fan, og bloggen her er det bedste bevis, for den rummer efterhånden rigtig mange lækre svampeopskrifter. Derfor får du her 10 svampefavoritter fra min hånd, som jeg håber, kan inspirere hjemme i køkkenet. Og kan du ikke få fat i én bestemt slags svamp, så kan du altid erstatte med helt almindelige champignons.
De bedste svampeopskrifter
Klik på billederne for at komme hen til opskrifterne.