Jordbærsæsonen er over os, og det er efter min mening nu her, at de danske jordbær rigtig begynder at smage på noget. Jeg fejrer de søde danske bær med at spise jordbær næsten dagligt disse dage. Lige pludselig er sæsonen forbi, og det er så ærgerligt, hvis man ikke helt føler, at man har spist alle de bær, man burde.
I går lavede jeg marmelade med både jordbær, stikkelsbær og rabarber, og det fik mig til at tænke på alle de mange gode opskrifter med jordbær, som har optrådt på bloggen i tidens løb. Når man har haft en blog i mere end 10 år, så vil der unægteligt være en god håndfuld opskrifter med denne skønne spise. Jeg har derfor i dagens indlæg samlet et par af mine favoritter fra gemmerne. Det er både en lille service til dig, kære læser, men det er også en lille reminder til mig selv. Jeg havde eksempelvis helt glemt min opskrift på de lækre jordbærispinde, som jeg helt sikkert skal lave til min søn denne sommer. Og så er der selvfølgelig også den gode jordbærtrifli, som er en af mine absolutte yndlingsdesserter.
Den klassiske jordbærkage kan man heller ikke komme uden om, men jeg har også lavet den i en mini-version med flere forskellige bær. De er virkelig fine til en festlig lejlighed over sommeren. Sidst men ikke mindst så har jeg også ladet mig inspirere af min tid i Irland, hvor man spiser den engelske Victoria sponge cake, som er med friske jordbær og flødeskum.
Abonner
0 Kommentarer
Ældste