Fra det spicy Sichuan-køkken til noget helt andet. I dag er der en god gammeldags omgang abemad med rigelige mængder råcreme på blogmenuen. Abemad er kælenavnet for den klassiske frugtsalat, som i min verden er allerbedst, når der både er creme og chokolade på toppen. Januar skulle jo ellers være måneden, hvor man efter julens overflod af mad fokuserer på det sunde, det grønne og det nærende, men her løber mundvandet nu altså i retning af det søde køkken i disse dage. Jeg tænker dog, at blandt alle de dejlige desserter, man kan trylle frem hjemme i køkkenet, så hører frugtsalat trods alt til blandt de lidt lettere alternativer, hvis du vel at mærke ikke gør som jeg og spiser hele portionen selv. Ehm.
Råcreme er egentlig blot en hurtig creme, som du laver ved at piske sukker med æggeblommer og tilsætte vanilje, hvorefter du slutvis vender pisket fløde i. Den tager altså ingen tid at lave, så selv om der er en lille smule snittearbejde i frugterne, så er det en dejlig hurtig dessert. Jeg har her lavet en simpel udgave med pære, banan, æble og vindruer i to forskellige farver for syns skyld, men du kan bruge lige præcis de frugter, du har lyst til.
Skræl evt. frugterne, hvis du synes (jeg udelod at skrælle æblet, men syntes at pæren var bedst uden skræl), og kom gerne lidt citron- eller limesaft på, hvis den ikke skal spises straks. Det gør, at de snittede frugter bevarer farven lidt længere.
Abemad (frugtsalat med råcreme)
Ingredienser
Råcreme
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 2 dl fløde
- Kornene fra 1/2 vaniljestang eller et par dråber vaniljeessens
Frugtsalat
- 2 bananer
- ½ bakke vindruer
- 2 æbler
- 2 pærer
Ydermere
- Hakket chokolade
Fremgangsmåde
Råcreme
- Pisk æggeblommer og sukker, til det er luft og luftigt, og vend vaniljen i. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
Frugtsalat
- Bland alle frugterne sammen i en stor skål eller portionsanrettet som her. Skal frugtsalaten ikke spises med det samme, kan du med fordel vende den med en smule citron- eller limesaft.
Slutvis
- Top frugtsalaten med råcremen, og slut af med at drysse en generøs mængde chokolade på toppen.