Amerikanske pandekager ser ikke bare skønne ud på morgenbordet en søndag morgen, de smager også så englene synger. Det bedste er nu næsten den minimale indsats, der skal til, for at kunne servere noget, der ser så fantastisk indbydende ud, når de er stakket ovenpå hinanden og overhældt med sirup.
Amerikanske pandekager med variation
Spis dem eventuelt med friske bær, eller prøv at komme en håndfuld blåbær i dejen, inden de steges på panden. Jeg er vild med syren, som bærrene tilføjer. Alternativt kan du komme banan skåret i skiver i dejen. Og hvis det nu skal være helt vildt, som kom en smule hakket chokolade i dejen sammen med bananskiverne. Det er virkelig lækkert.
Man kan selvfølgelig også gøre som amerikanerne og servere dem med en smørklat og sprødstegt bacon. Uanset hvad, så tør jeg næsten love, at du ikke bliver skuffet.
Disse pandekager er let sødlige og luftige, og har man inviteret vennerne eller familien til brunch, så kan de laves i forvejen og blot varmes op i ovnen lige inden servering. Så har man tid til at tage sig af alle de andre forberedelser. Jeg har også tidligere haft held med at fryse pandekager. Har du en brødrister, kan du blot varme dem heri. Nemmere bliver det næsten ikke.
Portionen her passer cirka til to sultne voksne, hvis de spises alene. Serveres de til en brunch, hvor der er en masse andet godt på bordet, regn da med at denne opskrift rækker til omtrent fire personer.
Lyst til flere pandekager? Se også min opskrift på den helt klassiske tynde pandekage eller de sunde spinatpandekager.
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 4 dl kærnemælk
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 tsk sukker
- ½ tsk salt
- smør til stegning
Fremgangsmåde
- Pisk æg og kærnemælk sammen i en skål. Bland herefter alle de tørre ingredienser og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Smelt en smule smør i en pande og tilsæt cirka 1/3 dl dej per pandekage. Vend pandekagen når overfladen er fyldt med små huller. De skal cirka have to minutter på hver side.