Reklame
Der er mange ting at tage højde for, når man designer sit drømmekøkken. For os endte valget af bordplade med at blive én af de vigtigste beslutninger.
Hjemme hos os står køkkenet aldrig stille. Vi er stort set altid derude. Jeg bruger køkkenet meget, når jeg udvikler opskrifter, og når min kæreste har fri fra restauranten, bruger vi meget tid på at lave mad sammen. Da min lille familie og jeg sidste år overtog en lejlighed på Østerbro, blev vi derfor også hurtigt enige om, at nu var det tiden, hvis vi skulle indrette vores drømmekøkken sammen.
Et funktionelt og æstetisk køkken
Vi vidste, at vi ville have et køkken, der kom så tæt på et professionelt restaurantkøkken som overhovedet muligt. På den anden side ville vi gerne undgå et industrielt look. Det skulle være et meget funktionelt køkken, men i en æstetisk indbydende stil, så køkkenet kunne blive hjemmets hjerte – et rum, hvor man har det rart, og hvor man har lyst til at opholde sig i store dele af dagen.
Kunsten at vælge rigtigt
Én af vores væsentligste overvejelser var bordpladen. Vi vidste, at vi skulle have en bordplade, der kunne håndtere alle tænkelige strabadser. Samtidig skulle den være pæn at se på. Min første indskydelse var derfor rustfrit stål, fordi det er hygiejnisk og nemt at rengøre. Men en stålbordplade er desværre bare ikke immun over for ridser og hakker. Og en træbordplade er slet ikke. Det er til gengæld Soke-bordpladen fra Dekton, som vi endte med at forelske os i. Dektonlaver bordplader, der ikke bare er flotte at se på, men som samtidig er særdeles funktionelle.
Umulig at ødelægge
Bordpladerne er fremstillet af 25 forskellige mineraler, som presses sammen under et helt ufatteligt tryk. Den proces giver en bordplade, der er som skabt til en børnefamilie. Den kan simpelthen klare alt. Man kan i princippet skære i den, uden at det efterlader spor (udover måske på kniven). Også i praksis har vi konstateret, hvor ridsefast den er – vores søn har flere gange hamret bestik og legetøj ned i den, uden at man har kunnet se den mindste ridse efterfølgende. Det er også vigtigt for os med en bordplade, hvor vi kan sætte varme ting af, uden at skulle bekymre os om risikoen for, at bordpladen flækker eller får grimme brændemærker. Dektons bordplader kan tåle op til 1100 grader, og da vi normalt ikke arbejder med lava, føler jeg efterhånden, at vi er på den sikre side.
Bordpladen til børnefamilien – og resten af livet
Når man bruger sit køkken hele tiden, så er det også vigtigt, at det er nemt at rengøre efter brug. Især når man er en børnefamilie med en lille dreng, der gerne vil hjælpe til i køkkenet med kagebagning og alt muligt andet. Dekton-bordpladen har en mat overflade, som ikke tager imod pletter, og som er nem at tørre af med en våd klud. Vores køkken skulle meget gerne også se flot ud om 10 år eller mere – og jo, det er da spændende at udtænke et nyt køkken, men så sjovt er det altså heller ikke. Desuden er det en temmelig tidskrævende proces for en travl børnefamilie.
Derfor var det også afgørende for os, at vi endte med et køkken, der ville kunne tåle drøj brug i mange år. Det er det samme princip, der gælder, når du køber en røremaskine. Vælger du den bedste, har du formentlig glæde af den resten af livet.
Allerede nu føler jeg mig ret sikker på, at det også kommer til at gælde for bordpladen. Jeg tror ganske enkelt ikke, at vi kan slide den op.