Ceviche er en sydamerikansk specialitet, hvor rå fisk ”tilberedes” ved at tilføje lime- eller citronsaft. Den tager meget kort tid at lave, og den kan varieres alt efter, hvad du har i køleskabet. For et par måneder siden delte jeg opskriften på ceviche med asparges, som desværre allerede er ude af sæson. Lidt nemmere tilgængelige er både grapefrugter og fennikel, men skulle lysten være til det, kunne du også komme mangotern og forårsløg (skær da ned på rødløget) i i stedet for og ellers blot følge fremgangsmåden.
Jeg har her brugt forelfileter, men du kan også bruge eksempelvis torsk eller kulmule. Fisken skal være super frisk, og jeg ville også sørge for, at den har været frosset et døgns tid, så du ikke får problemer med eventuelle fiskeorm.
Ceviche med grapefrugt, fennikel og koriander
Ingredienser
- 500 g flået fisk
- 1 dl limejuice
- ½ dl grapejuice
- 1 tsk. salt
- ½ rødløg
- 1 stk rød chilipeber
- 3 stk grapefrugter
- ½ bundt koriander
- 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Fjern eventuelle ben fra fisken, og skær den i små tern. Vend fisketernene med limejuice, grapefrugtjuice og salt, og lad det trække i 5 minutter.
- Pil rødløget, og skær det i helt tynde skiver. Halvér chilipeberen, fjern frøene, og hak den fint. Skræl grapefrugterne, og skær frugtkødet ud i fileter. Halvér fenniklen, og skær den i tynde skiver. Pluk eller hak korianderen groft.
- Hæld marinaden fra fisken over i en lille skål, og anret cevichen med rødløg, grape, fennikel, chili og mynte.
- Hæld til sidst citruslagen over sammen med olivenolien.