Der er nogle ting, der for mig er umulige at sige nej tak til. I den blide ende er det sådan noget som romkugler (mit kryptonit!) og ostepops (ja, ja, I know. Ingen er perfekte). Eller hvis en eller anden, man kender lidt for perifært, af mystiske årsager begynder at give én skuldermassage, og man ved, at det er lidt underligt, men åh hvor er det rart, og man har jo været anspændt hele ugen. Andre, der har oplevet det?
Hvis vi bevæger os over i den stik modsatte ende af spektret, så er det også sådan noget som en invitation i indbakken, hvor emnefeltet indeholder både Geranium og Dom Pérignon. Jeg fik et ja tak af sted med lynets hast, og tidligere på måneden kunne jeg således finde mig til rette i Geraniums smukke selskabslokale med udsigt over et tusmørkebelagt Parken på Østerbro. Min hverdag er slet ikke så glamourøs for tiden, så det var et dejligt afbræk fra lortebleer og øllebrødsplettet joggingtøj.
Pighvar med selleri og syltet gran
Det var ikke mit første besøg på Geranium. Jeg spiste der for to år siden, og hvor var det altså bare forrygende godt. Geranium er Danmarks eneste trestjernede Michelinrestaurant, og bag det står mesterkokken Rasmus Kofoed – ham der vandt guld ved kokkenes uofficielle verdensmesterskaber for et år tilbage. Køkkenet på Geranium er ret svært at sammenligne med andre. Restauranten er nemlig helt sin egen. Generelt er jeg mest til det lidt mere tunge og pompøse køkken med masser af saft, kraft og smagsmæssig dybde, så jeg var ret spændt inden mit første besøg. Jeg havde nemlig hørt, at madstilen var meget let, og at køkkenet var grøntsagsbetonet. Jeg gik dog derfra virkelig positivt overrasket. Maden på Geranium kan jeg næsten bedst sammenligne med små kunstværker, som lander på bordet i en lind strøm, og foruden at det er utroligt smukke serveringer, så var der masser af velsmag at hente i hver eneste ret.
Vildand med enebær og kvæder
Chokolade petit fours
Det var måske netop derfor, at Dom Pérignon havde valgt lige netop Geranium som samarbejdspartner. Anledningen var frigivelsen af hele tre nye årgangschampagner fra den
hæderkronede franske champagneproducent: Blanc Vintage 2009, Rosé Vintage 2005 og P2 Vintage 2000. Det er altså ret unikt, at hele tre champagner bliver frigivet samtidig, og det skulle naturligvis fejres på behørig vis med en række eksklusive middage på Geranium, hvor Rasmus Kofoeds skønne anretninger blev ledsaget af fra Dom Pérignons elegante bobler. Medvært på aftenen var i øvrigt Dom Pérignons winemaker og ønolog Nicholas Blampied-Lane. Jeg var så heldig at være med til den første af dem.
Jeg vil ikke skrive så meget om selve champagnerne, da det er der lyse hoveder, som kan gøre meget bedre end mig, men hvor var det dog en helt igennem smuk aften. Jeg tror, at billederne her på siden taler for sig selv.
Foto Claes Bech Poulsen
Om Dom Pérignon
Dom Pérignon har eksisteret siden 1921 og er i dag en del af Moët Hennessy. Dom Pérignon skaber udelukkende årgangschampagner med tre frigivelser. Producenten forsøger at skabe de mest udsøgte champagner ved nøje at udvælge de bedste druer til den, og det betyder blandt andet, at champagnen kun produceres de år, hvor druerne er ideelle.