Jeg var for nylig var så heldig at besøge chokoladekongen Peter Beier på hans chokoladeværksted på Ørsholt Gods på Nordsjælland og tog derfra fyldt med inspiration efter at have set ham fremtrylle den ene lækre chokoladesag efter den anden (billeder og opskrifter kan findes i smagogbehags julenummer). Da Callebaut, en af verdens førende chokoladeproducenter, kontaktede mig kort tid efter for at høre, om jeg ville prøve et par af deres produkter, skulle jeg ikke tænke længe over det, før jeg takkede ja. Jeg begyndte straks at drømme om at etablere egen lille chokoladefabrik hjemme i køkkenet til fremstillingen af årets spiselige julegaver og om gæsters lovprisning, når man sådan lige henslængt bemærker, at chokoladen såmænd er hjemmelavet. Det er så en lidt anden sag, når chokoladen ER lavet, og den smager så godt, at man næsten ikke nænner at give den bort.
Et af Callebaut-produkterne er den såkaldte “Hazelnut Bressilienne”, der er hakkede, ristede og karamelliserede hasselnødder, som jeg har brugt sammen med Callebauts 60 % Grenade-chokolade i mine hjemmelavede chokoladetrøfler. Personligt er jeg mest til lys chokolade, så derfor foretrækker jeg en ikke alt for høj kakaoprocent til chokoladetrøfler lavet på mørk chokolade. Sammen med både smør og fløde var denne chokolade dog helt perfekt til mine smagsløg. Foretrækker man lys eller mørk chokolade med en højere kakaoprocent, vil det dog også fungere helt fint. Som nævnt brugte jeg Callebauts ristede og karamelliserede hasselnøddestykker, der giver et virkeligt lækkert knas til chokoladetrøflen. Kan man ikke lige få fat i det, så kan man evt. lave det selv ved at sukkerriste hasselnødder på panden. Alternativt kan man også bare rulle trøflerne i hakkede hasselnødder, mandler eller hvad man nu lige har ved hånden.
Haps.
Chokoladetrøflerne er nemme at lave og helt perfekte som spiselig julegave, til kaffen eller på alle andre tidspunkter, hvor man har lyst til lidt lækkert chokoladekonfekt. Man kan både bruge mørk eller lys chokolade, men skal de serveres for børn, vil jeg nok holde mig til den lyse.
Chokoladetrøffel med nøddeknas
Ingredienser
- 250 g Callebaut 60 % mørk Grenade-chokolade eller anden god chokolade
- 75 g blødt smør
- 1,5 dl fløde
- Evt. Callebaut Hasselnødde-paste (valgfri)
- 2 dl Callebaut Hasselnødde Bresilienne (ristede og karamelliserede nøddestykker)
Fremgangsmåde
- Kom hakket chokolade (hvis chokoladen er i pastiller, er det ikke nødvendigt at hakke den) og smør i en skål. Bring fløden i kog og hæld over chokoladen. Rør grundigt, indtil chokoladen er smeltet. Hvis nødvendigt, kan man sætte den over et vandbad. Smag evt. til med Callebauts hasselnødde-paste. Sæt trøffelfyldet på køl i 1 – 2 timer, indtil den kan trilles til små kugler. Vend i karamelliserede nøddestykker.