Clam chowder – cremet muslingesuppe med kartofler og bacon

muslingesuppe

Sponseret

Clam chowder er en helt igennem skøn amerikansk muslingesuppe, som de tager temmelig seriøst derovre i Guds eget land, hvor der endda findes hele konkurrencer dedikeret den populære suppe. Clam chowder findes i et utal af variationer, og hvilken opskrift, der er den “rigtige”, har sikkert været til stor og hidsig debat blandt dedikerede chowder-fans. Som med alt andet i den kulinariske genre, så må det dog i sidste ende være et spørgsmål om personlig smag. Nogle versioner er med majs blendet i suppen, og den går jeg selv udenom. Jeg er mere til den lidt enklere udgave, hvor væden fra de hvidvinsdampede muslinger er blandet med fond og fløde. Det er så simpelt, men helt fantastisk velsmagende. Og så er der bacon OG fløde i. Jeg behøver næsten ikke sige mere. Nu hvor det pisker ned, og temperaturen har taget et dyk nedad, så er der altså få ting så rare som en portion fyldig og mættende suppe som denne at holde kulden på afstand med. 
Jeg har i suppen her brugt venusmuslinger, som er både velsmagende og utroligt smukke. Du kender dem måske bedst fra spaghetti vongole. De er dog temmeligt dyre på disse kanter, så hvis du foretrækker det, så kan du også sagtens bruge de lidt mere tilgængelige og billigere blåmuslinger. Suppen her vil stadig smage forrygende. Fremgangsmåden er præcis den samme.
Mit bud på den bedste clam chowder er lavet i samarbejde med Eva Solo, som jeg har indgået et samarbejde med dette efterår i forbindelse med lanceringen af deres Nordic Kitchen-stel, som min clam chowder her er anrettet i. Nu står julen jo for døren, og før vi ved af det, er der trængsel og alarm, når julegaverne skal i hus. Selv shopper jeg gerne på nettet, når det er muligt, og gør du det samme, så tag et kig på min egen lille butik på Eva Solos hjemmeside. Ved at bruge koden FOODFANATIC15, får du lige nu 15 procent rabat på køb af alle de produkter, som jeg har brugt (det inkluderer hele Nordic Kitchen-stellet samt et par andre udvalgte Eva Solo-produkter). Se også min opskrift på oksemørbrad med chimmichurri og det smukke skaldyrsfad, som jeg stadig drømmer om.
clam chowder

Clam chowder – cremet muslingesuppe med kartofler og bacon

Clam chowder – cremet muslingesuppe med kartofler og bacon

En enkel og lækker udgave af den populære clam chowder, med velsmagende og smukke venusmuslinger.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4-5 mellemstore kartofler
  • 1 kg venusmulinger (vongole)
  • 1 glas hvidvin
  • 100 g bacon
  • 750 ml hønse- eller fiskefond
  • 1-2 dl fløde
  • 1 bdt. hakket purløg
  • 400 g torsk eller anden hvid fisk (kan udelades)
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Rens muslingerne ved at gnide dem mod hinanden under rindende vand. Kassér knuste muslinger samt åbne muslinger, som ikke lukker sig efter et bank mod bordpladen.
  • Bring hvidvinen i kog i en gryde, og damp muslingerne, til de åbner sig. Det tager cirka 3-5 minutter. Tag muslingerne op, pil dem ud af skallerne (men gem nogle til pynt), og gem væden i bunden af gryden (hæld den gerne op i en mindre beholder. Der kan ligge lidt sand nederst i gryden. På den måde bliver det lettere at undgå at få det med over i suppen).
  • Steg bacon sprød i en stor gryde, og tag halvdelen op af gryden (til at drysse over suppen til sidst). Kom løg og hvidløg i gryden, og sautér i et par minutter. Tilsæt væden fra muslingerne, fond og kartofler. Lad suppen simre i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Tilsæt fløden, og smag til med peber samt salt hvis nødvendigt. Skær fisken i mindre stykker, og lad den koge med et par minutter til allersidst, til den lige akkurat er tilberedt.
  • Kom muslingerne i den varme suppe, og drys med den resterende bacon og hakket purløg.
  • Servér evt. med brød.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments