Filippinsk kylling adobo med soja, hvidløg og sort peber

Filippinsk kylling adobo
Jeg stødte første gang på den filippinske ret, kylling adobo, under en fødselsdag hos min veninde Cindy. Hun har filippinsk baggrund og har flere gange forkælet mig med retter fra moderlandet, ligesom jeg har kvitteret med en bid autentisk thaimad hos mig. Jeg bliver med jævne mellemrum spurgt, hvor jeg finder inspiration til min efterhånden betragtelige liste med opskrifter, og jeg forklarer altid, at inspirationen opstår i alle tænkelige situationer. Via bøger, magasiner, sociale medier, restaurantbesøg og ikke mindst rejser – og som her under en fødselsdagsmiddag hos en kær veninde.
Opskriften på kylling adobo har jeg lavet til Nemlig.com’s måltidskasser, hvor jeg blandt andet står bag Verdenskassen. Hertil valgte jeg at bruge kylling, men det bør nævnes, at filipinsk adobo kan bestå af forskellige slags kød, skaldyr eller grøntsager. Fællesnævneren for de forskellige variationer af retten er den let syrlige sauce bestående af eddike, hvidløg, soja og sort peber. I mange opskrifter tilfører man også varierende mængder sødme, hvilket klæder retten rigtig godt, synes jeg.

Filippinsk kylling adobo opskrift

Hurtig kylling adobo

Jeg har her kastet mig over adobo med hele kyllingelår, som jeg har delt i to. Du kan også bruge enten udelukkende underlår eller overlår, hvis du foretrækker det. Nyd retten sammen med ris og eventuelt dampet grønt. Personligt kan jeg godt lide grove grøntsager som eksempelvis broccoli til retten.
Min opskrift på kylling adobo er en relativt hurtig udgave. Jeg har droppet at marinere kyllingen og synes, at der er masser af smag i retten. Er tiden til det, kan du dog lade kyllingen marinere i sojablandingen (soja, sukker, eddike, laurbærblade og peber) i en time eller længere. Lad herefter kyllingestykkerne dryppe godt af, og gem marinaden. Den skal du bruge til at braisere kyllingen i. Bemærk i øvrigt, at tilføjelsen af chili vist ikke er helt autentisk. Jeg har blot pyntet retten med chili for at give lidt farve til den ellers temmelig brune ret.
Har du hele sorte peberkorn, så brug endelig det. Ellers er groftkværnet peber det bedste alternativ.

Filippinsk kylling adobo med soja, hvidløg og sort peber

Filippinsk kylling adobo

Nem og hurtig opskrift på filippinsk kylling adobo med soja, eddike, hvidløg, laurbærblade og sort peber.
Nyd retten med ris og eventuelt dampet grønt.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 chilipeber (valgfri)
  • 4 hele kyllingelår
  • Olie til stegning
  • 6 spsk. soja
  • 6 spsk. ris- eller lageredddike
  • 2 spsk. sukker
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl vand ((evt. mere hvis nødvendigt))
  • Friskkværnet sort peber eller peberkorn

Fremgangsmåde

  • Friskkværnet sort peber eller peberkorn
  • Pil løg og hvidløg. Knus hvidløgsfed let med knivbladet. Halvér løget, og skær det herefter i tynde både. Skær chilien i ringe, og del kyllingelårene i to.
  • Brun først kyllingelårene i olie i en stegegryde på begge sider. Tag dem op af gryden. Sauter nu løg og hvidløg i gryden i et par minutter, og kom så kyllingelårene tilbage i gryden sammen med soja, eddike, sukker, laurbærblade, vand og peber. Læg låg på gryden, skru ned for blusset, og lad kyllingen simre stille og roligt i cirka 40 minutter, til den er mør – hvis nødvendigt kan du tilsætte lidt ekstra vand undervejs. Vend den en gang eller to under tilberedningen.
  • Tag kyllingestykkerne op af gryden, og skru op for blusset. Lad den koge ind, til sovsen bliver en anelse tykkere (pas på, at den ikke brænder på). Smag til, og kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.
  • Drys evt. kyllingen med chili ved servering, og nyd den med ris.
Del indlægget
4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments