Fotos Chris Tonnesen
Det behøver ikke at være kedeligt at undvære kødet. HELLER ikke hvis du er kødelsker med stort K. Det er budskabet i min nye bog, Flere Kødfrie Dage, der udkommer i dag. Jeg er virkelig, virkelig glad for at dele nyheden om bogen, for det er en bog, jeg er ufatteligt stolt af at være forfatter til. Bogen er min tredje kogebog siden 2018, og jeg vil vove at påstå, at hvis du har været glad for en af de forrige bøger, så vil du med garanti elske denne. Personligt er det en bog, som jeg vil vende tilbage til igen og igen, og sådan har jeg faktisk ikke haft det tidligere. Både min assistent på bogen og fotografen lavede rent faktisk opskrifter fra bogen undervejs i foto-processen. Det er heller ikke sket før. Det er alt sammen tegn på, at vi kan være stolte af det produkt, der er kommet ud af vores samarbejde.
Flere dropper kødet
Flere Kødfrie Dage er en opfølger til Kødfri Mandag, som viste sig at være vældig populær. Siden publiceringen af forgængeren for to år siden, er der sket rigtig meget på feltet. Så sent som i dag sad jeg på en café, hvor to piger i gymnasiealderen diskuterede det at skære ned på kødet. Det kan man gøre på rigtig mange måder, som de var inde på. Eksempelvis ved at nøjes med en enkelt hakkebøf i stedet for to, men man kan også vælge at skære kødet væk en eller flere dage om ugen. Det er noget, som flere og flere vælger at gøre viser tal fra diverse undersøgelser. Også i min egen omgangskreds hører jeg oftere og oftere om kødspisere, der dropper kødet de fleste af ugens dage.
Personligt var jeg lidt nervøs for, om jeg nu havde fyret alt krudtet af i første bog, når det gælder om at udvikle lækre opskrifter uden kød. Det var vel at mærke inden arbejdet med bogen gik i gang. Til min overraskelse viste det sig, at arbejdsprocessen var endnu nemmere, og opskrifterne blev altså lige en tand lækrere end sidst. Det skyldes nok især, at også jeg selv er blevet endnu bedre til at omfavne det kødfri køkken siden sidst.
Jeg har her i indlægget inkluderet nogle af de fantastiske billeder, som fotograf Chris Tonnesen har taget af mine retter. Jeg er så utroligt taknemmelig for at have nogle dygtige folk med på holdet til at skabe bogen her. TAK Louise, Christian, Cindy, Chris og Bjørn.
Her finder du bogen
Jeg håber inderligt, at I vil tage godt imod Flere Kødfrie Dage. Den kan købes fra i dag hos boghandlere landet over samt online på blandt andet saxo.dk og gucca.dk. Den koster 249,95 kroner i udsalgspris, men fås med tilbud et par steder på nettet lige nu. Bogen fylder 192 sider, og den indeholder 52 opskrifter opdelt efter sæsoner.
Jeg får også en stak bøger hjem, som jeg sælger ud af i signeret udgave her op til jul. Hvis du er interesseret i at få fingrene i et af disse eksemplarer, så smid en kommentar herunder. Så sørger jeg, at du får en mail inden længe med detaljer.