Mad fylder utroligt meget i mit liv. Det er vist en konstatering af det åbenlyse. At det fylder utroligt meget i stort set alle aspekter af mit liv, er måske knap så åbenlyst. Når jeg mødes med familien, er det maden vi samles om. Når jeg om få dage har fødselsdag, pakker jeg en lækker picnickurv og mødes med gode venner på en strand nord for København. Når jeg tager på ferie, bruger jeg timevis inden på at researche mig frem til de bedste kulinariske oplevelser, som destinationen har at byde på.
Når det gælder de mere romantiske aspekter af mit liv, er maden også et vigtigt element – ganske enkelt fordi det gør mig glad. En hummer eller to er at foretrække frem for en buket blomster (og det er til trods for, at jeg nok er lidt af en håbløs romantiker), og der findes få ting hyggeligere end middage i stearinlysets skær med ham (eller hende) den søde. Når det kommer til de hjemmelavede middage, så er det sjovt at gå helt amok med hjemmelavet mad i gourmetklassen (her kan jomfruhummersuppe, lammekrone og chokoladefondant anbefales), der kræver forberedelse og en nyligt ankommet løncheck, men lige vigtige er de små, hurtige middage, som man lige bakser sammen i en fart, mens den anden slapper af med et glas vin.
Ovenstående ret hører til den sidste kategori. Den er fantastisk hurtig at lave – det tager ikke mere end et kvarter fra start til slut – og så smager den så godt, at din medspiser vil være dig dybt taknemmelig. Retten er inspireret af en pastaret, jeg fik en blæsende og våd vinteraften hos en kok. Vi var en ti stykker rundt om et alt for lille spisebord, hvor brød, salat, parmesan og pasta blev sendt rundt i ring. Nogle gange er det enkle bedst, og det er denne ret et godt eksempel på. Jeg fik aldrig opskriften, men jeg sjussede mig frem til den rette smag. Den er stærk fra chilien og chorizoen og cremet og delikat på grund af fløden og tomatpureen. Den kan spises året rundt, på hverdage og til fest eller når man bare vil forkæle den, man holder af.
Chilien kan naturligvis justeres efter smag og behag. Jeg foretrækker ofte i denne type retter, at det bare lige varmer på tungen, men er det koldt udenfor, eller er der en forkølelse på vej, eller er man bare vild med stærk, krydret mad, så kan der skrues op for mængden af chili og hvidløg. Jeg tilsætter fennikelfrø, som giver en utroligt lækker smag, men de kan sagtens udelades.
Forførende hot pasta med chorizo
Ingredienser
- 250 g pasta (jeg brugte skruer, men enhver form for pasta kan bruges)
- 100 g chorizo
- ½ rød chilipeber
- ½ løg
- 2 -3 fed hvidløg
- Olivenolie
- ½ tsk. fennikelfrø
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 dl fløde
- Salt og peber efter smag
- friskrevet parmesanost
Fremgangsmåde
- Kog pastaen indtil den er al dente. Skær chorizoen i grove tern, hak chili, løg og hvidløg.Varm olie i en pande, svits fennikelfrø kort og tilsæt chorizo, løg og hvidløg, og steg videre i et par min. Kom tomatpure og fløde ved, rør og smag til med salt og peber. Vend pandens indhold sammen med pastaen, og slut af med rigelige mængder af friskrevet parmesan.
- Servér med godt brød og en god salat.