Jeg smagte for første gang den friske, mexicanske salsa, pico de gallo, da min kæreste lavede det til mig i forbindelse med et andet mexicansk madorgie, da jeg boede i Dublin. For mange år siden arbejdede han på en restaurant, hvor han lærte at lave den. Ikke nok med at det er super sundt tilbehør, så smager det også fantastisk.
Som beskrevet i indlægget før dette, lavede jeg også guacemole sammen med denne salsa. Begge dele var tilbehør til tacos, nachoes og alt det sædvanelige, der følger med. Normalt er guacemole favoritdippen hos mig, men denne gang måtte den se sig slået af den dejligt friske tomatsalsa, som foruden hakkede tomater indeholder koriander, som sammen med limejuicen får salsaen til at smage let og friskt. For fremtiden er den fast tilbehør, når jeg serverer mexicansk mad – prøv den og smag hvorfor.
Frisk mexicansk tomatsalsa (pico de gallo)
Ingredienser
- 3 to mater (hakkede)
- ½ rødløg (hakket)
- ½ chilipeber (kerner fjernet og hakket)
- 1 – 2 hvidløgsfed (hakket eller presset)
- saften af 1 lime
- 1 – 2 spsk olivenolie
- 2 spsk hakket koriander
- salt og peber
- ½ tsk sukker
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne og smag til med eventuelt ekstra salt, peber, chili, sukker eller limejuice.
- Lad salsaen trække lidt inden servering.