Når det gælder chokoladekage, så bliver det næppe mere vildere end den berømte Gateau Marcel. Kagen er en lækker og svampet chokoladekage bagt helt uden mel, som er toppet med et lag chokolademousse. Det er med andre ord chokolade-elskerens våde drøm!
Opskriften har jeg lokket ud af Kurhotel Skodsborgs dygtige konditor Susie Høj, som sammen med sin kollega Line Gorm Møller har høstet topplaceringer til Årets Kage både i år og i fjor. Førstnævnte hev en flot andenplads hjem til landets største kagekonkurrence i år, mens sidstnævnte tog førstepladsen i 2016.
Da jeg for kort tid siden var højgravid og evigt sukkerhungrende, slog jeg vejen forbi hotellet i forbindelse med dets dekadente kagebord. Arrangementet var det første i en række, hvor de to konditorer får lov til at slå sig løs i forsøget på at lave det mest mundvandsfremdrivende kagebord. Det er i den grad lykkedes. Kagen her var en af mine favoritter, så jeg glæder mig allerede til at give mig i kast med den en dag, hvor der er nogle gæster, som rigtig skal forkæles.
Næste kagearrangement på Kurhotel Skodsborg finder sted den 28. oktober. Læs mere her
Gateau Marcel
Ingredienser
- 100 g chokolade (gerne 70 procent)
- 60 g sukker – til chokolademassen
- 100 g smør
- 60 g pasteuriserede æggeblommer
- 60 g æggehvider
- 40 g sukker – til marengs
Noter
Køkkenudstyr
- Opskriften passer til en normal størrelse springform på ca. 24-26 cm i diameter. Bemærk: du skal bruge råvarer til 2 x opskriften
Fremgangsmåde
- Smelt chokolade og sukker til chokolademassen over vandbad. Tilsæt smør og varm, til smørret er smeltet (har du et sukkertermometer, skal det vise ca. 85 grader). Hæld chokolademassen lidt af gangen over æggeblommer, mens der røres konstant med piskeris. Køl væsken ned, til den er håndvarm, inden du pisker din marengs.
- Pisk æggehvider og sukker til en fast marengs. Dette gøres nemmest i en røremaskine eller med elpisker. De to masser vendes forsigtigt sammen for at bevare en luftig konsistens. Hæld massen i en form forret med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 20-25 min.
- Køl den bagte bund helt ned, inden du laver den samme mængde mousse til toppen. Den skal blot smøres på ubagt, hvorefter kagen skal have lov til at sætte sig på køl nogle timer eller natten over.
- Pynt kagen efter smag og behag.