Selv om både pommes anna, hasselbackkartofler og hjemmelavede pomfritter smager vidunderligt, så er der ikke noget, som slår en af de simpleste måder at tilberede kartofler på – nemlig i ovnen, vendt i olivenolie og krydret med salt, peber og friske eller tørrede krydderurter.
Græske kartofler, eller ovnkartofler om man vil, smager skønt, er nemme at lave og så kan de varieres i en uendelighed. Man kan bruge store kartofler, eventuelt bagekartofler, som skrælles og skæres i både for den mere traditionelle udgave af græske kartofler. Man kan også bruge kartofler i tern, eller gøre som jeg gjorde i går og bruge små kartofler og tilberede dem hele.
Skal det gå hurtigt, så kan man koge kartoflerne i en 5 – 10 minutter inden, de kommer i ovnen, men jeg foretrækker at komme dem direkte i ovnen, da det sparer opvask.
Jeg krydrede kartoflerne med en blanding af både tørret og frisk timian, men man kan sagtens nøjes med én af delene og iøvrigt erstatte timian med både oregano, rosmarin eller din yndlingskrydderblanding. Jeg tilsatte også nogle hvidløgsfed, som efter en tur i ovnen smagte skønt og mildt sammen med de krydrede kyllingefileter, som jeg serveres kartoflerne med.
Kartoflerne inden de kom i ovnen
De færdige kartofler
Server eventuelt med hel, ovnstegt kylling med friske urter, lammekølle med hvidløg og rosmarin eller førnævnte krydrede kyllingefileter med champignon, peberfrugt og rødløg.
Græske kartofler
Ingredienser
- 1 kg små kartofler (eller større kartofler skrællet og skåret i både)
- 2 – 3 spsk olivenolie
- frisk eller tørret timian (oregano eller rosmarin)
- salt og peber
- 10 hvidløgsfed (valgfri)
Fremgangsmåde
- Indstil ovnen på 200 grader. Vask (og skrub hvis nødvendigt) de små kartofler, tør dem og vend dem sammen med hvidløgsfed i olie og krydderier. Kom det hele i et ovnfast fad og steg i 40 – 50 minutter, eller indtil kartoflerne er gennemstegte.
- Server eventuelt med hel, ovnstegt kylling med friske urter, lammekølle med hvidløg og rosmarin eller førnævnte krydrede kyllingefileter med champignon, peberfrugt og rødløg.