Grillede bananer med chokolade, skumfiduser og peanuts

dessert på grill

Sponseret

Som nævnt i mit indlæg om den yderst dekandente version af french toast (lavet på grill med chokolade, flødeskum og bær), så har Carletti givet mig udfordringen at hitte på et par desserter, som man kan lave på grillens eftervarme. Efter nogle seriøst våde dage ser sommervejret endelig ud til at vende, så her kommer opskriften på grillede bananer med chokolade, skumfiduser og peanuts. Der er tale om en af de nemmeste desserter, du kan kaste dig over, og så afrunder den grillmiddagen på bedste vis.
Selv om jeg gerne bruger timevis i køkkenet, så må det gerne gå lidt hurtigt, når solen skinner fra en skyfri himmel, og temperaturen sniger sig over de 20 grader. Jeg gemmer typisk bagerierne og de tidskrævende køkkenopgaver til grå og regnfulde dage, og så står den på let og sommerlig mad, når vejret er godt på denne tid af året. Kødet bliver – hvis humøret er til det – marineret, inden det ryger på grillen, og så sætter jeg gerne lidt nye kartofler til samt nogle forskellige grøntsager efter smag, behag og sæson.

stegte bananer

Også desserten skal være nem. Nogle gange er det bare en skål jordbær med lidt sukker og en god sjat fløde, men vil man gøre bare lidt mere ud af det, så vil jeg gerne slå et slag for denne skønne opskrift på grillede bananer med chokolade og skumfiduser. Der er også lidt hakkede peanuts i, som går helt fantastisk til alle tre dele. Brug endelig den ristede og saltede variant fremfor ”au naturel”. Det giver lidt salt til desserten, hvilket klæder den utroligt godt.
Jeg har endnu engang brugt Carlettis populære kæmpeplade, som allerede kan fejre hele 30 år på det danske marked. Jeg er altså kun lidt ældre end pladen og husker den som tidligere nævnt fra konfektfabrikken i barndomshjemmet op til jul. Historien om Carletti går dog meget længere tilbage. Faktisk så langt at den danske virksomhed næste år kan fejre sin 100 års fødseldag. Selv om Carletti har mange forskellige produkter i den søde kategori, så er chokoladepladen absolut det produkt, som der sælges allermest af. Vil du have en endnu mørkere smag, så findes der også en variant af den med en kakaoprocent på 70, mens børn og slikmunde måske vil foretrække den lyse chokolade.

fyldte bananer

Brug så vidt muligt bananer, der hverken er for umodne eller overmodne, men et sted midt imellem. Er de for modne, risikerer du nemlig, at de smatter ud, mens umodne bananer bare er lidt kedelige efter min mening. Jeg har her fået fingrene i mini-skumfiduser, men kan du kun få fat i den større slags, så er det også helt fint. Så skærer du dem bare i mindre stykker.
Desserten her er særdeles børnevenlig, og skulle lysten være til det, så er den altså heller ikke helt tosset med en kugle vaniljeis til.

grillede bananer
Grillede bananer med chokolade, skumfiduser og peanuts

Grillede bananer med chokolade, skumfiduser og peanuts

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 75 g chokolade
  • 1 lille håndfuld mini-skumfiduser (alternativt store skumfiduser)
  • 4 spsk. saltede peanuts

Fremgangsmåde

  • Hak chokoladen groft, og bruger du større skumfiduser, så skal disses skæres i mindre stykker. Hak peanuts.
  • Skær bananerne op på langs, og lav et par snit i dem på tværs. Prop fyldet i bananerne (stop det godt ned i bananerne, så det blandes godt), og sæt bananerne på en grill med låg. Sæt låget på, og grill bananerne ved middel varme i cirka 4-5 minutter, til chokoladen næsten er smeltet, og skumfiduserne er gyldne.
  • Lad de grillede bananer afkøle lidt inden servering.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments