Kyllingegryde med chorizo og hvide bønner

gryderet med kylling


Jeg synes, at efteråret er kommet lige lovligt hurtigt i år. Jeg sidder i skrivende stund i uldstrømper og strik, og i går aftes tændte jeg for varmen efter et par dage med heftige mængder regn her i København. Derfor er det kun passende, at der i dagens indlæg kommer en virkelig dejlig varmende gryderet med kylling på bordet, som dog er lidt lettere og mere sommerlig sammenlignet med andre grydefavoritter som boeuf bourguignon og mørbradgryde.
Gryderetten med kylling, bønner og chorizo passer perfekt ind i en hverdag, hvor man gerne vil spise lidt mindre kød, da den er super nem at skrue på, så man kan leve lidt mere “flexitarisk”. Her mener jeg altså ikke uden kød, men hvor kødet får lov til at spille en mindre rolle. Du kan nemlig sagtens skrue op for mængden af bønner og ned for mængden af kylling, og skulle du få lyst, så kan du både tilsætte peberfrugt og eksempelvis en håndfuld snittet grønkål. 

Kyllingegryde med chorizo og hvide bønner

Gryderet med kylling, chorizo og hvide bønner

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingekød
  • 250 g chorizopølse (ikke skiveskåret)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse hvide bønner (alternativt 250 g udblødte, kogte hvide bønner)
  • 4 dl hønsefond/-bouillon
  • 1 tsk. blandede tørrede urter (fx herb de provence)
  • Salt, peber
  • Bredbladet persille

Fremgangsmåde

  • Del kyllingefileterne på langs, og skær dem i grove tern.
  • Skær chorizoen i grove skiver.
  • Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele. Varm en sjat olie i en gryde, og sautér løg og hvidløg kort, og tilsæt kyllingen og chorizoen. Brun på alle sider, hæld de flådede tomater i gryden, og mos dem lidt med en grydeske.
  • Tilsæt hvide bønner, fond og krydderier, og lad det hele simre i 15-20 minutter, til kyllingen er tilberedt.
  • Smag til med peber og evt. salt hvis nødvendigt (chorizoen tilfører salt til retten, så vente med at tilsætte salt, til du har smagt den).
  • Drys med hakket bredbladet persille ved servering.
  • Gryderetten er især god med godt brød eller ris.
Del indlægget
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments