Grydestegte vagtler med kantareller

Grydestegte vagtler med kantareller


Den anden ret med vagtler, jeg lavede samme dag som de ovnstegte vagtler fyldt med andeleverpaté og kantareller, var grydestegte vagtler i en en flødesauce med kantareller. Begge versioner var stærke kandidater til min liste over favoritmad, så jeg kan ikke pege på, hvilken opskrift der er den bedste. Det afhænger helt og aldeles af, hvilket humør man er i.
De grydestegte vagtler fungerer fint som gæstemad, men samtidig er de lige så gode til hverdag, da opskriften ikke tager meget mere end en halv time at lave. De ovnstegte vagtler med andeleverpatéen er derimod noget mere tidskrævende, da man både skal udbene de små fugle samt lave andeleverpatéen. Til gengæld er den utroligt smuk, når den er anrettet på tallerknen sammen med en sauce på madeira, så skal svigerforældrene eller den nye kæreste imponeres, så er det denne ret, man skal lave.

Grydestegte vagtler med kantareller

Opskriften passer som et let måltid til to personer. Er man godt sulten, skal man nok beregne 2 vagtler per person, men indgår retten derimod som en del af en menu med flere retter, så passer det fint med en enkelt vagtel per mand.

Grydestegte vagtler med kantareller

Grydestegte vagtler med kantareller

4 fra 1 stemme
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 vagtler
  • smør til stegning
  • 1 dl hvidvin
  • 1,5 dl kyllingfond
  • 1 – 1,5 dl fløde
  • 100 g kantareller (rensede)
  • 1 lille løg (hakket)
  • salt og peber
  • balsamicosirup eller ribsgele (valgfri)
  • kulør (valgfri)
  • persille (valgfri)

Fremgangsmåde

  • Skyl vagtlerne, og dup dem tørre med køkkenrulle. Varm smørret i en stegegryde (med låg), og brun vagtlerne godt på alle sider. Hæld vin og fond ved, kom låget på, og lad vagtlerne simre blidt i en halv times tid.
  • Imens steges løg og kantareller i en smule smør, til væden fra kantarellerne er fordampet. Når vagtlerne er færdige, tages de op af gryden og holdes varme, mens saucen laves ved at tilsætte fløde, løg og kantareller. Smag til med salt og peber samt balsamicosirup, ribsgele eller bare en lille smule sukker hvis nødvendigt. Ønskes en mørkere sauce, kan man tilsætte en lille smule kulør.
  • Server vagtlerne ovenpå en portion kartoffelmos, hæld saucen over og drys eventuelt med hakket persille.
Del indlægget
4 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments