Tilbehør til aftenens måltid, som bestod af en lammekotelet med resten af flødekartoflerne fra den anden dag. Der er ikke så meget at skrive om koteletten – den blev blot stegt et par minutter på hver side og blev severet saftig og pink. Tzazikien tager ingen tid at lave og smager fantastisk sammen med lam. I mange opskrifter salter man agurken først for at fjerne så meget væde som muligt. Jeg synes dog, at resultatet er lige så godt uden, så længe du husker at presse væden ud af den revne agurk. Jeg plejer ikke at tilsætte dild men gjorde det denne gang, fordi jeg havde en rest fra måltidet i lørdags. Jeg synes, at det gjorde tzazikien endnu mere lækker og tror faktisk, at det bliver en standard ingrediens, når jeg i fremtiden laver tzaziki.
Kan du ikke finde græsk yougurt i den lokale købmand, er der ingen grund til at rende byen rundt for at opstøve det. Almindelig yougurt naturel kan også bruges. Så skal det bare drænes først ved at komme yougurten i et kaffefilter og lade det dryppe af en times tid.
Hjemmelavet tzatziki
Ingredienser
- 200 g græsk yoghurt
- ½ agurk
- 2 tsk hakket (frisk dild (kan udelades))
- 2 – 3 fed hvidløg
- Salt og peber
- Evt. en lille sjat olivenolie
Fremgangsmåde
- Skær agurken på langs og fjern kernerne med en lille ske. Riv herefter agurken på den grove side af rivejernet og pres så meget væde ud af de revne agurkestykker som muligt. Pres hvidløgsfedene og bland herefter alle ingredienserne i en skål. Smag til med salt og peber og server med noget godt brød. Passer perfekt til retter med lam.