De seneste uger har stået på oceaner af dejlige oplevelser i både Århus, Dublin, London og på Samsø. Jeg elsker at rejse, og jeg vil vove af påstå, at næstefter maden så er det nok det, jeg bruger størstedelen af min indkomst på. Det er dog også rart lige at puste ud herhjemme, inden jeg i morgen atter drager ud i det danske sommerland – eller hvad man nu kan kalde det, når juni mest af alt føles som oktober. I morgen går turen til Bornholm, hvor jeg skal opleve kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem med egne øjne. Det bliver spændende, for konkurrencen har det med at tiltrække nogle af landets dygtigste kokke.
Heldigvis behøver man ikke altid bevæge sig langt væk hjemmefra, hvis man vil opleve en lille bid af en af verdens fantastiske destinationer. For ikke så længe siden besøgte jeg den indiske restaurant Verandah på The Standard, der ligger lige ud til vandet på Havnegade i København et halvslapt stenkast fra Nyhavn. Lyder det bekendt, så kan det være fordi, at The Standard også huser Michelinrestauranten Studio, Almanak (læs om mit frokostbesøg lige her) og en jazzklub.
Jeg var sammen med to andre bloggere blevet inviteret til at få et smugkig ind i køkkenet og se, hvordan autentisk indisk mad bliver til. Det var direktøren selv, Karan Gokani, der bød velkommen og forklarede om restaurantens koncept og Indiens regionale køkkener. Han har for nylig overtaget tøjlerne i restauranten, og jeg må sige, at det kan mærkes sammenlignet med mit sidste besøg for et år siden. Karan er egentlig uddannet jurist, men han er en passioneret foodie og besidder en enorm viden om de kulinariske udfoldelser i de forskellige regioner i Indien. Med en smittende entusiasme fortalte han, hvordan man mod syd bruger mange fisk og skaldyr (af åbenlyse årsager) sammen med kokos, karryblade, ris og brød lavet på ris, som man sætter i blød natten over. Oppe nordpå bruger man til gengæld mere kød, hvede, tomat og mejeriprodukter på grund af adgangen til landbrugsjord.
Som noget nyt vil Verandah fremover sætte fokus på et Indiens regionale køkkener, som hver anden måned bliver udskiftet med en ny region. Jeg kender ikke umiddelbart til andre restauranter, der gør i den slags, så jeg synes, at det er et spændende initiativ. Under mit besøg var temaet indisk street food, og det var tilsyneladende, hvad det krævede, for at jeg for første gang rigtig forelskede mig i det indiske køkken.
Vi startede ud med sprøde poppadums med forskellige chutneys og en eksotisk cocktail, inden vi blev ført videre ind i det smukke lyse lokale, hvor Norden møder Indien i indretningen. Under denne kulinariske rejse udi det indiske køkken blev vi præsenteret for et væld af velsmagende retter, jeg aldrig havde hørt om, samt den bedste butter chicken jeg endnu har smagt. Den er lavet på Verandas chicken tikka, og i stedet for at blande kød og sauce sammen serveres den tandoriovn-stegte kylling ovenpå.
Min personlige favorit var dog nok den såkaldte Aloo Chat (se billedet længere oppe), som er populær gadesnack i det nordlige Indien med blandt andet kartoffel, kikærter og tamarind. Det er en på én gang salt, sød, syrlig og stærk ret, der brillierer ved sine mange krydderier og kontraster i teksturer og smag. Jeg har fået opskrifterne på både den og kyllingen, og jeg glæder mig allerede til at give mig i kast med dem hjemme i eget køkken, når jeg har fået lokaliseret alle ingredienserne.
Tak til Verandah for en skøn aften.
Verandah på The Standard
Havnegade 44
1058 København K
+45 72 14 88 08
www.thestandardcph.dk
Abonner
4 Kommentarer
Ældste