Jordbærsundae med jordbæris, friske jordbær og jordbærguf

strawberry sundae med hjemmelavet jordbæris, friske bær og jordbærguf

Sponseret af Dansukker

I dag kommer der en drøm af en sommerdessert på bloggen. Der er nemlig tale om en intet mindre end fabelagtigt jordbærsundae bestående af kugler af hjemmelavet jordbæris med jordbærguf og friske jordbær til at give friskt modspil. Modsat hvad nogle måske tror, så er det slet ikke svært at kaste sig ud i hverken hjemmelavet is eller hjemmelavet guf. Bevares, det er naturligvis hurtigere at sætte en købeis på bordet. Der er dog en helt anden glæde ved at byde ens kære på den hjemmelavede slags. Og så er det faktisk ikke specielt tidskrævende at lave is fra bunden. Selve iscremen tager måske et kvarters tid at frembringe, og så skal den blot køles af, inden du kører den på ismaskine.
Dagens indlæg er blevet til i samarbejde med Dansukker, hvis glukosesirup jeg denne gang har brugt til både jordbæris og guf. Det er ikke første gang, at jeg samarbejder med Dansukker. For en måneds tid siden blev også deres syltesukker brugt til en omgang hjemmelavet marmelade med både jordbær, rabarber og stikkelsbær. I indlægget står der en del om at sylte samt en grundopskrift, du kan følge, hvis du vil gå all in som en ægte ”domestic goddess” og lave din jordbærmarmelade fra bunden til guf-opskriften herunder.
Hvis du ikke kender til glukosesirup, kan jeg fortælle, at man primært bruger den til at lave is og slik, selv om den også kan indgå i bagværk. Brugen af glukosesirup hæmmer krystallisering, hvilket er en fordel, når man laver is, der helst skal være både cremet og fløjlsblød i konsistensen.
hjemmelavet is - nem og lækker opskrift på is med jordbær

Sikker succes med hjemmelavet is

Det vigtigste ved at lave hjemmelavet is er sådan set udstyret. Ved isen bør man erhverve sig et sukkertermometer og en ismaskine. Man kan naturligvis lave is uden hverken det ene eller det andet, men de to ting er en rigtig god hjælp i køkkenet. Man skal nemlig være ret varsom, når man varmer ismassen op for at den bliver tyk og cremet i konsistensen. Bliver den for varm, ender den med at skille på grund af æggeblommerne i den. Med et sukkertermometer ved det lige præcis, hvornår massen når de 83 grader, som den skal.
guf med jordbærsmag
Herudover er det også en stor hjælp med en ismaskine, og det er der to årsager til. At lave hjemmelavet is uden ismaskine kræver, at du jævnligt rører i den, mens den er ved at blive frossen. For en halvdistræt type som undertegnede kan det nemt glemmes, og for at være helt ærlig, så er tiden lige nu bare bedst tilbragt under åben himmel. Særligt de dage, hvor man virkelig har lyst til is.
Herudover kan der også nemmere opstå iskrystaller i is lavet uden ismaskine. Den smager stadig fint, men det er klart at foretrække hjemmelavet is uden.
jordbæris med hjemmelavet guf

Jordbærsundae med jordbæris, friske jordbær og jordbærguf

Jordbærsundae med jordbæris, friske jordbær og jordbærguf

Skøn opskrift på sommerens lækreste dessert bestående af jordbæris med hjemmelavet guf og friske jordbær.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer

Ingredienser

Jordbæris:

  • 50 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl fløde
  • 2 dl mælk (gerne sød- eller letmælk)
  • 1 dl glykosesirup
  • 250 g jordbær
  • Lidt citronsaft

Guf:

  • 150 g sukker
  • ½ dl vand
  • 80 g glukosesirup
  • 100 g æggehvider
  • 2 spsk. jordbærmarmelade
  • Evt. rød madfarve

Andet:

  • Friske jordbær til pynt

Fremgangsmåde

  • Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløde, mælk og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld en smule i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld nu resten i, mens du fortsat pisker. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, til du får en tyk creme. Blandingen er klar, når temperaturen når 83 grader. Pas på, at den ikke bliver for varm, da den så skiller. Afkøl cremen helt, og kør den slutvis på ismaskine. Blend jordbær (bruger du frosne bær, bør du give dem et opkog først), og bland dem med den næsten frosne ismasse.

Guf:

  • Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en gryde, og lad det koge sammen, til sukkeret er opløst. Pisk imens æggehvider stive (bemærk, at skålen skal være helt ren – er den fedtet, kan det være svært at få den pisket ordentligt). Hæld sukkerblandingen i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk videre i 10 – 15 minutter, til du har en luftig marengsmasse. Pisk til sidst jordbærmarmelade i, og tilsæt evt. lidt madfarve.

Anretning:

  • Skær jordbærrene i mindre stykker og anret dem i glas sammen med iskugler og hjemmelavet guf.

Del indlægget
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments