Jordbærsæsonen er i fuld gang, og jeg fejrer gensynet med de smukke røde bær med skønne sommerdesserter, hvor de bidrager med både sødme og syre og ikke mindst visuelle lækkerier. Sidst blev det den fremragende jordbærkage med mazarinbund, vanillecreme og chokolade, som vil blive lavet igen og igen herhjemme, og denne gang var det en virkelig lækker og enkel jordbærtrifli. Har man andre bær ved hånden eller i haven, kan de sagtens supplere eller erstatte jordbærene, hvis lysten skulle være til det.
Jordbærtriflien er helt klassisk med vanillecreme vendt med flødeskum og knuste makroner. Jeg valgte at bruge friske jordbær, men man kan også lade sig inspirere af rabarbertriflien, jeg lavede for kort tid siden, og give jordbærene et kort opkog. Pas dog på med at tilsætte for meget sukker, da både vanillecreme og makroner bidrager med sødme.
Denne jordbærtrifli er utroligt nem at lave – også selv om man skal lave en vanillecreme fra bunden. Majsstivelsen i den minimerer markant risikoen for, at cremen skiller, så der er virkelig inden undskyldning for ikke at gå langt uden om supermarkedets vanillecreme-pulver. Udover at man undgår en masse kedelige tilsætningsstoffer, så smager den hjemmelavede version også meget bedre.
Undgå at der dannes skind på toppen af cremen ved at lægge et stykke husholdningsfilm over cremens overflade, så snart cremen har dampet en smule af og stil straks på køl, indtil den skal bruges. Man kan i øvrigt med fordel lave cremen dagen før, den skal serveres. Opskriftens øvrige dele tager ikke mere end fem minutter at bikse sammen.
Jordbærtrifli
Ingredienser
- 4 dl mælk
- 2 dl fløde
- 80 g sukker
- 4 stk past. æggeblommer
- 40 g majsstivelse
- ½ stk vanillestang, korn
- 2 bakker jordbær
- Makroner
- Mynte til pynt (valgfri)
Fremgangsmåde
- Kom mælk og vanillekorn i en gryde og bring i kog. Pisk sukker, æggeblommer, majsstivelse og en halv dl fløde sammen i en skål. Hæld en smule af den kogende mælk i blandingen, mens der piskes. Hæld dernæst resten i lidt efter lidt. Kom det hele tilbage i gryden og bring i kog, mens der fortsat piskes. Når cremen atter koger, dannes en tyk creme. Hæld straks i en skål og lad køle helt af.