Lige siden jeg besøgt Louisa Lorang i forbindelse med optagelserne til Philips Restaurant Hjemmet, har jeg presset juice hjemme i eget køkken jævnligt. Det smager fantastisk (“Joe & The Juice go home,” lød det fra min veninde Cindy, da jeg bød på et glas friskpresset juice under et besøg), men der er også en anden god grund til at presse egen juice. Det er nemlig en rigtig god måde at få en masse vitaminer på, samtidig med at man kan få opbrugt grøntsagsrester, som ellers måske ville blive glemt nederst i grøntsagsskuffen.
Det er ikke første gang, jeg har været inde i en juice-fase, men den maskine, jeg havde før, var så besværlig at rengøre, at den til sidst endte med at bo bagerst i køkkenskabet. Det tror jeg, at der er mange, der kan nikke genkendende til, så efter at have fornyet min glæde ved at presse egen juice, vil jeg kraftigt opfordre til, at man vælger en model, der er nogenlunde ligetil at gøre ren bagefter.
Man kan naturligvis presse en helt masse forskellige frugter og grøntsager, og jeg har da også en opskrift på en lækker grøn sag lige her. Den juice, jeg dog alleroftest laver lige pt, består af æble, rødbede, gulerod og ingefær. Sidstnævnte er mest for at booste immunforsvaret, mens både rødbede og gulerod er noget af det, der kan holde sig i lang tid, og derfor er det nemt at have ved hånden det meste af tiden. Æbler skal der også til, da de bidrager med sødme og en smule syre, men er de ikke så syrlige igen, så kan en smule citron eller lime gøre underværker.
Louisa Lorang er lidt af en juicemester, og hun har endda skrevet en bog om juice. Da jeg besøgte hende, bød hun på salatagtig juice med salat (sjovt nok), fennikel og grønne æbler (for farven skyld). Herunder kan I se det klip, hvor hun laver juice og deler sine bedste juicetips.
Hjemmepresset juice med æble, rødbede, gulerod og ingefær
Ingredienser
- 2-3 æbler
- 1 mellemstor rødbede (eller 2 små)
- 4 gulerødder
- 1 stykke ingefær (på størrelse med en tommelfinger)
- ½ citron
Fremgangsmåde
- Skræl rødbede, gulerødder og ingefær. Skær skallen af citronen, inklusiv den hvide del mellem skal og frugtkød. Kom alle ingredienserne i en juicemaskine og servér med isterninger.
— INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED PHILIPS —