Bloggen står lidt mere stille lige for tiden, end hvad godt er. Først var der hovedopgaven (som udmundede i hjemmesiden Culinary Denmark), som jeg bestod i forgårs. Jeg kan derfor nu officielt kalde mig journalist. Det viste sig, at censor er læser af min blog (Jesper, hvis du læser med her, så husk lige de stemmer, vi snakkede om!). Derefter har konkurrencen taget nærmest alt min tid. At skaffe stemmer er blevet noget der ligner en fuldtidsbeskæftigelse, men jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke husker sidste gang, jeg har ønsket noget så brændende. Så sent som for et par måneder siden, sendte jeg en besked ud på twitter, hvor jeg spurgte, hvordan jeg kunne skaffe pengene til at tage det 3 måneders madlavningskursus på Ballymaloe Cookery School. Det koster nemlig 75.000 kroner uden bolig. Som netop udklækket journalist i en branche med temmeligt ringe jobmuligher, bliver det ikke lige foreløbigt, medmindre jeg vinder denne konkurrence.
Lige nu er mulighederne gode. Efter at være vippet af førstepladsen i flere dage, har jeg nu kæmpet mig op på førstepladsen igen. Det er dog nok et spørgsmål om tid. Min største konkurrent har det med at ligge stille på stemmefronten, hvorefter det så kommer i store ryk.
Som tidligere nævnt har opbakningen her i bloggermiljøet været intet mindre end fantastisk. Der er blevet blogget, tweeted og skrevet om konkurrencen på facebook. Listen over personer, jeg skal takke, er lang, og med alt den opbakning jeg har fået, får jeg endnu mere lyst til at vinde konkurrencen – ikke bare for mig selv og præmien, men også for at gøre mig fortjent til den fantastiske hjælp, som dejlige mennesker har ydet mig, siden konkurrencen blev skudt i gang sidste mandag. Foruden de bloggere og personer, jeg allerede har nævnt i mine to forrige indlæg, så vil jeg også sige tak til GadeMode(tm) og Rund og Glad, Mad med Hess samt Dines the Infotainer, som på hver deres måde har gjort deres til, at mit bidrag i konkurrencen kan få flere stemmer.
Tilbage til maden. Dagens opskrift lyder på kandiserede æbler, som jeg selv mener er så flotte, at de nærmest kan laves for syns skyld alene. Mange forbinder nok kandiserede æbler med jul og julemarkeder, men de er skønne hele året – eller i hvert fald når det er til at få fat på lækre æbler.
Desuden tager de nærmest ingen tid at lave, så jeg vil stærkt opfordre jer til at prøve disse – for eksempel som et sundere alternativ til de traditionelt fede julegodter.
Sørg for at vælge nogle små, fine og røde æbler for at få det flotteste resultat. Nogle bruger desuden rød frugtfarve i sukkermassen, men det synes jeg nu ikke er nødvendigt, hvis bare æblerne er pæne nok.
Jeg har valgt at drysse de kandiserede æbler med kokosmel, men man kan også bruge hakkede mandler eller kagekrymmel – eller bare spise dem, som de er.
Kandiserede æbler
Ingredienser
- 250 g sukker
- 1 dl vand
- 1 tsk eddike
- 4 æbler
- 1 dl kokosmel
Fremgangsmåde
- Bring sukker, vand og eddike i kog i en gryde. Lad det simre, indtil du kan dyppe en af træpindene i sukkermassen, og sukkeret, som hænger ved, herefter bliver stift, når du lader træpinden køle af under rindende koldt vand.
- Imens sukkeret simrer vaskes og tørres æblerne og stilken rives af. Stik en træpind i æblerne.
- Når sukkermassen er klar, dyppes æblerne heri. Drys med kokosmel, og sæt æblerne til afkøling på et stykke bagepapir.