Ind imellem kan det der med salater være en halvkedelig affære. Jeg har selv haft tendens til at lave det samme igen og igen, når jeg trænger til lidt grønt tilbehør, og det er ærgerligt. Det kræver blot en smule omtanke, når ingredienser sættes sammen, og pludselig kan man stå med det lækreste og det mest vanedannende tilbehør til grillmaden, kyllingen eller en god tomattærte, som det var tilfældet, da jeg lavede ovenstående kikærtesalat.
Jeg havde et par venner på besøg til middag, inden vi skulle ud i det københavnske natteliv, og havde sat mig for at lave tomattærten. Tilbehøret blev en cremet spidskålsalat med ananas, hjemmebagt foccacia og denne kikærtesalat med rød peberfrugt, tomater, rødløg, persille, feta og en lille smule finthakket chilipeber. Dressingen var ganske enkel: olivenolie og saften af det meste af en citron samt salt og peber. Lad gerne salaten trække noget tid, så smagene rigtig trænger ind.
Jeg bruger altid kikærter fra dåse. Jeg ved, at mange siger, at de tørrede (som man udbløder i vand natten over) smager bedre, men jeg er nok lige lovligt impulsiv i min madlavningsstil. Mest fordi jeg reagerer på “cravings”, og hvad jeg har lyst til den ene dag, er ikke nødvendigvis, hvad jeg har lyst til den anden. Derfor bliver det fra dåse, men jeg synes nu også, at det smager dejligt.
Spis denne salat alene eller som tilbehør til grillmad, kød, tærter og lignende. Opskriften passer til en enkelt person, hvis man ikke spiser den sammen med andet, eller som tilbehør til 3 – 4 personer.
Kikærtesalat med chili, peberfrugt og feta
Ingredienser
- 1 dåse kikærter (eller cirka samme mængde udblødte kikærter)
- ½ hakket rødløg
- 1 – 2 tsk. hakket chilipeber (eller efter smag)
- 2 – 3 to mater (hakket groft)
- 1 rød peber (hakket groft)
- 1 spsk. hakket (frisk persille)
- feta efter smag
- 2 spsk. olivenolie eller anden god olie
- saften af én citron
- evt. et lille fed hvidløg (presset)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Hæld vandet fra kikærterne, og kom dem i en skål sammen med rødløg, chili, tomater, rød peberfrugt og persille. Vend det sammen med olivenolie, saften af en citron (hold gerne lidt tilbage og smag til, så du finder den rette syrebalance) samt salt, peber og eventuelt en smule presset hvidløg. Kom det hele i en skål, og slut af med at smuldre en smule feta på toppen.