Kinesiske dumplinger med rejer, svinekød og vandkastanjer

Kinesiske dumplinger med rejer, svinekød og vandkastanjer


Opgavetid er overspringshandlingstid. I dag begyndte jeg på studiets første og eneste medieteoretiske opgave, og jeg har for første gang lavet dumplinger. Jeg er ret pjattet med dumplinger, men har aldrig givet mig i kast med dem, da jeg altid har haft en ide om, at de er frygteligt komplicerede at lave. Min mor, som har lavet dem et par gange, viste mig hvordan, man folder dem. De var meget lettere at lave, end jeg troede. De kræver bare det rigtige udstyr (dvs en damper). Opskriften var en hun fandt på en thailandsk blog (i det thailandske køkken finder man mange kinesiskinspirerede retter), og fyldet kan varieres i en uendelighed. Dumplingerne smagte super lækkert, men jeg vil nok forsøge at tilsætte en eller to spsk hakket løg næste gang.

IMG_2476a
En spsk fyld lægges midt på wontonpladen
IMG_2495a
Siderne klemmes omkring fyldet…
IMG_2499a
og klippes derefter af



IMG_2537a
De færdige dumplinger serveret i en bambuskurv

Kinesiske dumplinger med rejer, svinekød og vandkastanjer

Kinesiske dumplinger med rejer, svinekød og vandkastanjer

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 250 g hakket svinekød
  • 180 g rå rejer (hakkede fint)
  • 100 g vandkastanjer (hakkede)
  • 2 spsk lys soya eller seasoning sauce
  • spsk kartoffelmel
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk sesamolie
  • tsk salt
  • Hvid peber
  • Wontondej/plader

Tilbehør

  • Stegt hvidløg i olie
  • Soya
  • Evt sød chilisovs

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne på nær wontonplader i en skål og rør grundigt. Tag herefter omkring en spsk fars og læg det midt på pladen. Fold alle siderne op omkring farsen, som klemmes, så de bliver lidt højere og knap så runde i formen. Tryg farsen flad på toppen og klip siderne, der stikker op rundt om farsen, af. Sørg gerne for at der er en masse små folder istedet for 3-4 store. Læg dumplingen til side og forsæt indtil alt farsen er brugt op.
  • Damp dumplingerne i omkring 15 minutter eller indtil de er gennemstegte. Kom herefter en smule stegt hvidløg i olie på toppen af hver dumpling og server med en god soya.
  • TIP: Du kan evt bruge en dampegryde (der findes en del forskellige slags) og placere dumplingerne ovenpå et bananblad (bagepapir kan vist også bruges). Alternativt kan du købe en lille bambuskurv, som jeg har brugt, til at dampe dumplingerne i (de kan købes i asiatiske forretninger ganske billigt og er perfekte, hvis man gerne vil sikre sig, at retten tager sig bedst muligt ud).
  • Bambuskurven fyldes med dumplinger og sættes oven på dampegryden eller i en gryde med kogende vand. Hvis du bruger sidstnævnte metode, skal man dog sørge for, at vandet ikke når dumplingerne. Det kan du gøre ved at komme nogle ildfast mellem bambuskurven og gryden. Husk at komme låg på uanset hvilken metode, du bruger.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments