Reklame – sponseret af Copenhagen Food
I morgen er det 1. december, og således er julemåneden atter over os. Her har vi sendt familiens yngste en tur forbi bedsteforældrene i Sønderjylland, når vi tager hul på julerierne med årets første julefrokost. Det foregår på Kong Hans Kælder til det helt store julebord omgivet af dejlige venner. Det er svært at ønske sig mere. Ja, det skulle måske lige være en pakkekalender, der henvender sig til et ægte madøre som undertegnede. Her må jeg både ærligt og ærgerligt erkende, at det der med pakke- eller adventskalendere til os voksne er noget, der hører tiden før børn til. I hvert fald indtil Julius er lidt ældre, og der atter er lidt luft i dagligdagen. Jeg er dog helt og aldeles pjattet med konceptet pakkekalendere, for de bringer efter min mening en god portion julemagi ind i de ofte travle og hektiske decemberdage.
Dagens indlæg omhandler netop den form for pakkekalender, som jeg selv synes er spændende, og som jeg ville elske, at der var nogen, der lavede til mig (Mark, læser du med her skat?). Bag den står onlinemagasinet Copenhagen Food, som hvert år inspirerer madelskere som mig med 24 gode idéer til pakkekalender-gaver. Alt er naturligvis i genren for enten spiseligt eller drikbart (med en enkelt undtagelse i form af julekuglerne fra Tivoli) – ja medmindre der altså er tale om udstyr til at frembringe en af de to ting.
Oplevelsesgaver
Der er også et par oplevelser i en kulinariske kategori med i årets pakkekalender, inklusiv et gavekort til den nyåbnede japanske restaurant SUKAIBA på toppen af Hotel Bella Sky i København. Den har jeg endnu til gode at besøge. Og hvis man hellere vil i køkkenet selv, så er et madkursus hos Meyers Madhus måske en idé? Begge dele er i den lidt dyrere genre (medmindre gavekortet er et tilskud til en af de to nævnte oplevelser selvfølgelig), men det er måske også værd at overveje det eller lignende i advents- eller julegave. Jeg har selv tidligere afholdt madkurser, og det var voldsomt populært at give i julegave, og jeg er generelt stor fortaler for oplevelsesgaver. Jeg har selv planlagt at give en eller to af den slags gaver til mine kære i år.
Udover fornævnte oplevelser inkluderer årets pakkekalender også kvalitets-grej som panden fra Le Cruset, den japanske kniv fra Zwilling og salt- og pebersættet fra Global. Og er man mere til den slags gaver, som kan spises eller drikkes, så er der også sådan noget som whiskyen fra Johnnie Walker Blue Label, kaffe (fra både Lavazza og Illy) og italienske specialiteter på glas fra Magasin Mad&Vin.
Se hele listen med pakkekalendergave på Copenhagen Foods hjemmeside.
Rigtig god første juleweekend derude.