Kylling i grøn karry

Kylling i grøn karry
Foto Sarah Coghill
For præcis et år siden sad jeg og knoklede løs på første udkast til min kogebog, og jeg husker det forsømte efterår, som var det i går. Iført mine mest komfortable joggingbukser sad jeg ved spisestuebordet og skrev på livet løs, mens efterårssolen tittede ind, når jeg altså ikke gik i køkkenet for at teste opskrifter. Et par uger efter gik vi i gang med billederne, og vi skød så ofte, vi kunne i løbet af november måned. Det var en ret hård tid, for at lave adskillige retter på én dag og samtidig skulle transportere al maden ned fra 4. sal og videre med både bus og tog kræver kræfter. Samtidig kæmpede vi med lyset, for alle billederne blev skudt i dagslys. Nogle dage var det som om, at solen aldrig rigtig stod op. Da vi endelig var færdige, var jeg så træt, at det gik helt galt, når jeg gik i køkkenet (jeg formåede blandt andet at sætte ild til mig selv – gasblus og strittende stropper på et forklæde kan være en farlig kombination!).

Lykke på tallerkenen

Lad mig straks gøre det klart, at det her med kogebøger ikke er noget man gør for pengenes skyld. Jeg har altid haft en glæde ved at formidle, og jeg elsker at dele gode madoplevelser. Det gælder både mine opskrifter, på mine madkurser eller når venner eller familie kigger forbi. Det kan godt være, at det ikke ændrer noget i det store verdensbillede. At sprede lidt lykke på tallerkenen rundt omkring i landet gør mig dog alligevel glad, og hver eneste kommentar fra glade læsere bliver læst med smil.
Herudover er der også en helt fantastisk skaberglæde, når man står med en bog, man har kastet så meget arbejde og kærlighed i. Jeg glemmer heller aldrig min mors reaktion, da hun så bogen for første gang. Jeg havde ikke fortalt hende, at jeg havde dedikeret bogen til hende med et par linjer om, at hun var den direkte årsag til min kærlighed til mad, og at uden hendes smittende madglæde ville hverken bloggen eller bogen have set dagens lys.
I anledning af, at vi nærmer os 1-årsdagen for sidste punktum i kogebogsmanuskriptet kommer her første smagsprøve fra bogen. Det er en helt igennem skøn opskrift på kylling i grøn karry. Opskriften er gået i arv i min familie, og med en thailandsk mor er der altså tale om “the real deal”.

Kylling i grøn karry

Kylling i grøn karry

Skøn og autentisk opskrift på thaiklassikeren kylling i grøn karry.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingefileter
  • 200 g grønne bønner
  • 8 limeblade
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 6 dl kokosmælk
  • 3 spsk fiskesauce
  • 2 tsk sukker
  • ½ bundt basilikum/thai basilikum (kan udelades)
  • smagsneutral olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Halvér kyllingefileterne på langs og skær i grove tern på 2-3 cm. Skær grønne bønner i mindre stykker. Riv limebladene i 3-4 stykker og kassér stilken i midten. Sautér karrypastaen i olie i en gryde eller wok og tilsæt en smule af kokosmælken (den faste del). Lad det stege kort, tilsæt kyllingefileterne og brun på alle sider. Tilsæt den resterende kokosmælk, limeblade, fiskesauce og sukker og bring i kog. Lad det simre ved svag varme, til kyllingen er gennemstegt. Lad bønnerne koge med i de sidste par minutter. Smag evt. til med yderligere sukker og fiskesauce. Vend sød basilikum i lige inden servering.
  • Servér med jasminris.

Del indlægget
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments