Kylling med ingefær, østerssauce og kinesiske svampe

Kylling i wok med ingefær og svampe


Foto Sarah Coghill
Denne her opskrift med kylling i asiatiske klæder smager bare helt vildt dejligt. Og så gør det heller ikke så meget, at den faktisk er ganske nem at lave. Jeg har her brugt kinesiske svampe, men du kan også fint bruge helt almindelige champignons. Beregn ca. 25 gram per person, som du bruner af, inden du kommer dem i den færdige ret. Så nemt er det.

Kylling med kinesiske svampe

Skal det være helt autentisk thai, så bruger du de asiatiske svampe, som går under navnet kinesiske svampe eller black fungus. Jeg bruger dem blandt andet i de her skønne forårsruller. Og hvad stiller man nu engang op med alle de ekstra kinesiske svampe, som man har hjemme i køkkenet, når man har lavet forårsrullerne? Det var der en af deltagerne på mit madkursus i sidste uge, der spurgte mig om.
Det er faktisk et ret godt spørgsmål. Hvis man ikke er vokset op med det asiatiske køkken som undertegnede, så kan det være begrænset, hvad man lige kan finde på. Det er ikke det store problem, hvis du ikke har udblødt svampene, for de kan holde sig i evigheder i posen. Hvis du derimod har udblødt dem, så er det bedst at bruge dem inden for nogle dage, og det er her, at dagens opskrift kommer ind. Den er fra min kogebog Foodfanatic Thai, som udkom sidste år. Opskriften er både nem, hurtig og vanvittigt velsmagende.

Sådan vælger du de rigtige svampe

De kinesiske svampe egentlig hedder black fungus (eller judasører på dansk), og du køber dem typisk tørret hos asiatiske købmænd. Der findes nogle gange flere forskellige varianter, hvor nogle er mørke på den ene side og hvide, grå eller en lysere brun nuance på den anden side. Gå dog uden om dem så vidt muligt. De bedste er efter min mening de lidt mindre svampe, som er sorte på begge sider. De er nemlig lidt finere i konsistensen, hvilket er lidt mere delikat. Svampene benyttes især for deres sjove og lidt seje tekstur.
Jeg bruger dem oftest i de førnævnte forårsruller, men de er også fantastiske i denne opskrift med kylling, ingegær og østerssauce. Når først svampene er udblødt, så kan retten laves hurtigere, end du kan hente take away.

Kylling med ingefær, østerssauce og kinesiske svampe

Kylling med ingefær, østerssauce og svampe

Skøn opskrift med kylling i østerssauce med ingefær i strimler og asiatiske svampe, som kan erstattes af almindelige champignons.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingefileter
  • 20 g tørrede kinesiske svampe (judasører/ black fungus (kan udelades))
  • 2 løg
  • 4 forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 40 g ingefær
  • ½ dl østerssauce
  • ½ dl hønsefond eller vand
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk hvid peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Læg svampene i blød i vand i 1 time. Pres vandet fra, og skær dem i tynde strimler. Halvér kyllingefileter på langs, og skær i dem grove skiver. Pil løgene, halvér og skær dem i tynde både. Snit forårsløg og hak hvidløg. Skræl ingefær og skær i tynde strimler.
  • Varm olie op i en wok eller på en stor pande. Tilsæt hvidløg og sautér det kort. Kom kyllingefileterne på panden og brun kødet på alle sider. Tilsæt derefter løgene og lad det stege videre i et par minutter. Tilsæt ingegær, svampe, østerssauce, fond, sukker og hvid peber, rør sammen og smag til. Ønskes mere sauce, kan du tilsætte lidt ekstra østerssauce og fond. Vend forårsløgene i lige inden servering.
  • Servér med jasminris.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments