REKLAME
Opskriften er udgivet i samarbejde med Thai Trade Center, Copenhagen
Denne her opskrift på kylling med rød karrypasta med bønner og kaffir limeblade er gået hen og blevet en af mine favoritter fra det thailandske køkken. Retten er lynhurtig at lave, og så smager den ganske enkelt vidunderligt.
Det bedste af det hele er dog, at du kan lave retten med råvarer, som de fleste (med forkærlighed til thailandsk mad) alligevel har på lager. Det er guld værd i en travl hverdag, hvor man måske ikke lige har tiden til at smutte forbi en specialbutik.
Tør karry
Kylling med rød karrypasta er i Thailand kendt som “pad prik khing gai”. I modsætning til mange andre wokretter fra det thailandske køkken, er retten her ikke baseret på hverken soja eller østerssauce. I stedet får den sin fortryllende smag takket være tilføjelsen af rød karrypasta.
De fleste andre thairetter med karrypasta indeholder typisk ret store mængder kokosmælk, som kød og grøntsager svømmer rundt i. Det er ikke tilfældet med retten her. Selv om jeg tilføjer en lille smule hønsebouillon (du kan også bruge lidt kokosmælk), så kan retten betegnes som en ”tør karryret”.
Vælg en autentisk karrypasta
Skal du lave kylling med rød karrypasta, så er det ikke ligegyldigt, hvilken karrypasta, du vælger. Der kan nemlig være stor forskel på både smagsnuancer, saltindhold og ikke mindst styrken fra chilierne deri. Det erfarede jeg, da jeg for år tilbage deltog i en smagstest af netop karrypasta for Politiken.
Jeg går altid efter en rød karrypasta produceret i Thailand. Så ved jeg, at maden kommer til at smage autentisk. Jeg har her brugt rød karrypasta af mærket lumlum organic, som tilmed er økologisk.
Hvis du ikke kender styrken af din karrypasta, så prøv dig frem. Det er så ærgerligt, hvis maden bliver for stærk. For mig handler det om lige akkurat at nå det niveau, hvor det er stærkt, uden at være FOR stærkt. På den måde opnår jeg maksimal smag fra karrypastaen, som i øvrigt indeholder mange andre ting end bare rød chili.
Variér rettens indhold
Denne her opskrift på pad prik khing indeholder foruden rød karrypasta, kaffir limeblade og fiskesauce også saftige stykker kylling og grønne bønner. Når det gælder sidstnævnte, kan du både bruge de lange thailandske slangebønner eller almindelige grønne bønner. Bruger du slangebønner, skæres de i cirka 5 cm stykker. Almindelige grønne bønner skal blot deles i to.
Du kan også erstatte kyllingebrystfilet med kyllingelårkød, rejer, skært oksekød eller svinekød, f.eks. nakkefilet eller mørbrad. Du kan også lave en kødfri variant ved at bruge edamamebønner i stedet.
Hvis lysten er til det, kan du også vælge at tilføje ekstra grønt til retten. Både peberfrugt i strimler, løg i tynde både, babymajs, sukker- og slikærter, kål mm. egner sig glimrende. Brug derfor blot nedenstående opskrift som et udgangspunkt, og prøv dig frem med de grøntsager eller det kød, du har på lager.
Kylling med rød karrypasta (pad prik khing gai)
Ingredienser
- 2 kyllingebrystfileter
- 150 g thailandske slangebønner eller alm. grønne bønner
- 6 kaffir limeblade
- 1 rød chilipeber
- Olie til stegning
- 1-1,5 spsk rød karrypasta
- 1 dl hønsebouillon
- 1-2 tsk fiskesauce
- 1-2 tsk sukke
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystfileter i tynde skiver. Skær enderne af bønnerne, og skær dem i ca. 5 cm stykker. Snit kaffir limeblade i tynde strimler – kassér stænglen i midten. Snit chilipeber i aflange, skrå stykker.
- Brun kyllingestykkerne ved høj varme i olie på en pande, og sæt dem til side.
- Hæld lidt ekstra olie på panden, og steg rød karrypasta i 1 minut. Tilsæt hvidløg, limeblade og chili, og steg videre i 1 minut. Tilsæt hønsebouillon, kylling og grønne bønner, og steg videre, til kyllingen er gennemstegt. Smag til med fiskesauce og sukker.
- Servér med jasminris.