Sponseret
I dag kommer der en virkelig dejlig nem og hurtig opskrift på kyllingebryst i en cremet tomatsauce med semi-soltørrede tomater, oliven og frisk basilikum. Den tager ikke mere end et kvarters tid at bikse sammen, men smager så godt, at du sagtens kan sætte den på bordet, hvis der kommer gæster. Det med tidsforbruget i køkkenet er noget, jeg personligt sætter pris på, efter jeg er blevet mor. Jeg er i hverdagene ofte alene med min lille dreng, da hans far arbejder om aftenen de fleste dage, og så er der bare ikke særlig meget tid til madlavning.
Dagens opskrift er sponseret af ”Eva Solo”, der netop har lanceret helt nye kasseroller, gryder og pander til deres Nordic Kitchen-serie. Hvor forgængerne i samme serie var fremstillet i sort aluminium, så har de nyankommne artsfæller et endnu mere strømlinet look med rod i det nordiske designunivers. Alle delene er fremstillet i blankt rustfrit stål med håndtag og låggreb i eg, som giver dem et lidt maskulint udtryk. Du finder hele serien på ”Eva Solos hjemmeside lige her”.
Jeg har her valgt at benytte sauterpanden, der med sine 24 cm har en stor stegeflade, hvilket betyder, at jeg kan stege alt kødet på én gang. Samtidig gør den høje kant, at der sprøjter mindre fedt på komfuret efter en stegning i forhold til ved brugen af en almindelig stegepande. Sauterpanden fungerer fint til retter som denne, hvor kødet får lov til at simre i saucen, og når maden er færdig, sætter jeg den direkte på bordet, da den tager sig så fint ud i den.
Varier retten efter smag og behag
En af de fantastiske ting ved retten er, at du kan variere ingredienserne efter smag, behag og tilgængelighed. Jeg har eksempelvis brugt semi-soltørrede tomater, men almindelige soltørrede tomater vil også være helt fint, og du kan endda gå uden om begge dele og i stedet smide en god håndfuld halverede cherrytomater i retten. Samtidig kan basilikum uden videre skiftes ud med andre krydderurter som timian, merian eller oregano, hvis det lige netop er det, som altankassen eller urtebedet byder på. Du kan også bruge tørrede urter, hvis du foretrækker det.
Også ved brugen af kød og tilbehør er der mulighed for variation. I stedet for at bruge kyllingebryst som her, kan du sådan set sagtens bare lave saucen uden kød, for derefter at smide en rest plukket kyllingekød i. Og selv om jeg har valgt at servere pasta til, så kan andre former for stivelser fint benyttes som tilbehør.
Kyllingebryst med tomat, oliven og basilikum
Ingredienser
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 bdt. basilikum ((kan erstattes med oregano eller timian))
- Smør eller olie til stegning
- 4 stk. kyllingebryst
- 3 spsk. tomatpuré
- 2 dl hønsefond
- 1,5 dl fløde
- 125 g semisoltørrede tomater
- 100 g oliven
- Salt, peber
Fremgangsmåde
- Pil og hak løg og hvidløg. Pluk urterne.
- Varm lidt fedtstof på en pande, og brun først kyllingebrysterne på alle sider. Krydr undervejs med salt og peber. Sæt dem til side.
- Kom nu løg og hvidløg på samme pande, og sautér et par minutter ved jævn varme, til løgene er klare. Tilsæt tomatpuré, hønsefond og basilikum- gem lidt til pynt. Bring saucen i kog, og kom kyllingebryster, semisoltørrede tomater og oliven ved. Læg låg på, og lad kyllingebrysterne simre i saucen, til de lige akkurat er møre og gennemstegte. Det tager cirka 7-8 minutter ved svag tl jævn varme. Tilsæt fløde, jævn evt. hvis nødvendigt, og smag til med salt og peber.
- Pynt med den resterende basilikum ved servering, og nyd med pasta, ris eller kartofler.