Jeg er netop hjemvendt fra en skøn tur til Løgstør, der med rette har givet sig selv tilnavnet Muslingebyen. I første omgang bliver det til en række billeder fra gårsdagens oplevelser, der bød på muslinger en masse, god stemning og spændende oplevelser med Limfjordens skaldyr i centrum.
Kig snart tilbage for min fortælling om årets Muslingefestival.
Limfjordsmuseet i Løgstør.
Min veninde Sofie og jeg udstyret med et glas Champagne foran Kanalfogedens Køkkens loungetelt på festivalpladsen. Her blev der tilberedt muslinger i øl og snaps over bål.
“Ikke for mange gulerødder, men gerne rigeligt med løg,” lyder det fra Jimmi Petersen fra Kanalfogedens Køkken, som delte sine bedste tips til tilberedning af blåmuslinger til en kogeskole for madbloggere.
Min veninde sofie sammen med Heidi fra foodMAD til kogeskolen.
Årets vinder af egnsretskonkurrencen var en farverig dame (og i øvrigt en lokal kunstner med atelier lige ved siden af restauranten, hvor konkurrencen foregik), som gav smagsprøver på vinderretten under konkurrencen.
Dommerpanelet på hårdt arbejde.
Til venstre: Muslingerne fra Limfjorden tages seriøst på disse kanter, og det kommer blandt andet til udtryk i byens udsmykning. Her “muslingekunst” af lokale kunstnere. Dette er blot en ud af flere forskellige.
Til højre: Jesper Knudsen, kok og deltager i DM i Østersåbning og i øvrigt tidligere køkkenchef på Kanalfogedens Køkken, giver smagsprøver på sine øldampede muslinger. Sikke en velsmag.
Limfjordsmuseet badets i aftensolen lige inden vi tager afsked med Muslingebyen.
Kig tilbage snart for en mere uddybende fortælling om årets Muslingefestival i Løgstør og få Jimmi Petersens tips til de perfekte dampede blåmuslinger.