Lynstegt tun i sesam med salat, mango og koriander

lynstegt tun

Lynstegt tun i sesam med asiatisk dressing, mango og koriander

Den måned, en lille bitte Julius begyndte at gro i min mave, var tilfældigvis også den måned, hvor jeg havde spist allermest tun i lang tid. Jeg havde nemlig besøgt hele to feriedestinationer, hvor tunen er rigtig god, og så lavede jeg endvidere denne lille sommerlige salat til Politiken som en del af et tema om fisk. Som gravid skal man helst undgå at spise større rovfisk, og hvis der var noget, jeg havde savnet i de efterfølgende otte måneder, så var det netop at sætte tænderne i et stykke sushi med rå tun.
Salaten her hører til i den asiatiske genre, selv om den nok ikke kan kaldes hverken japansk, thai eller kinesisk. Jeg fandt et flot stykke tun hos fiskehandleren, som jeg dyppede en i kombi af sorte og hvide sesamfrø. Du kan godt nøjes med den ene slags, men det ser så flot ud med begge to. Og så kan du jo meget oplagt kaste dig ud i de koldhævede boller og drysse dem på toppen, hvis du ikke ved, hvad du skal stille op med resten.
Jeg har sat fisken sammen med mango (total yndlingsfrugt, altså hvis man ser bort fra durian og mangosten), koriander, forårsløg og spæde salatblade. Det giver en herlig sommerlig spise, som er skøn nu her, hvor solen endelig titter frem. Kan du ikke finde en mango med rette modenhed, så kan du erstatte den med eksempelvis avocado, som også smager fantastisk med tun. Du kan evt. komme et lille nip sukker i dressingen så for at give lidt sødme til salaten, hvis du vælger at fjerne mangoen. 
Se forresten også min opskrift på tuntatar med et asiatisk tvist, hvis salaten her falder i din smag.

Lynstegt tun i sesam med salat, mango og koriander

Lynstegt tun i sesam med salat, mango og koriander

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 stor tunbøf (ca. 400 gram)
  • 2 spsk. sorte sesamfrø
  • 2 spsk. hvide sesamfrø
  • 1 moden mango
  • ½ bdt. koriander
  • 2-3 forårsløg
  • 2 håndfulde blandede salatblade
  • Evt. hvidløgsspirer til pynt (kan udelades)
  • 3 spsk. lys eller japansk soja
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 lime
  • Evt. et nip sukker til dressingen

Fremgangsmåde

  • Skær tunen i 3-4 cm tykke skiver, og vend dem i sesamfrø. Lynsteg i olie på en varm pande i cirka 10 sekunder på alle sider. Sæt til side.
  • Skær mango i tern og snit forårsløg og koriander.
  • Skær den lynstegte tun i skiver. Anret det i en skål eller på en tallerken med salatblade samt evt. hvidløgsspirer.
  • Vend soja, sesamolie og limesaft sammen (og evt. sukker), og hæld dressingen over salaten ved servering.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments