Som I kan se på billedet herunder, er kameraerne altid fremme, når vi madbloggere mødes over vores fælles passion. Da Carte d’Or i sidste uge havde inviteret en håndfuld af os (plus et par enkelte livsstilsbloggere) til en dyst på potter og pander i MasterChef-studiet, fik de dog lov til at passe sig selv. Vi havde nemlig alt for travlt med at trylle et velsmagende måltid frem til aftenens dommer, Jakob Mielcke (læs hvordan man vinder hans bog og en hulens masse is længere nede). Heldigvis var der en fotograf med, som skød en masse dejlige billeder i løbet af aftenen. Jeg har samlet en god portion af dem her, der viser os med sved på panden og i dyb koncentration. Selv om vinderpræmien mest af alt var æren, så er mad noget, vi tager dybt, dybt alvorligt (dette skrives med et smil, hvis der skulle herske nogen tvivl).
Anledningen til dette hyggelige event var, at Carte d’Or, som er MasterChef-sponsor, er i gang med at relancere sig selv her i 2014. Det betyder blandt andet en udvidet sortimentsliste, der nu tæller de to nye isdesserter Strawberry & Meringues og Amaretto Vanilla Chocolate, som hverken behøver den hjemmebagte brownie eller bærcoulis’en som ledsager. For os bloggere var det en hyggelig og sjov aften, hvor man kunne få lov til at hilse på ligesindede madtosser. Personligt synes jeg altid, at man er i bedst selskab, når andre også gider at snakke om mad hele aftenen. Mødet med andre bloggere giver også mulighed for at udveksle sjove historier. Jeg var kommet på hold med søde Cecilia fra copenhagencakes.com, som fortalte, at hun havde fået to henvendelser, fra folk der gerne ville i praktik hos hende. Jeg kunne så kvittere med historien om den (vist nok) ældre dame, som gerne ville bestille bord hos mig.
Nå, tilbage til konkurrencen. Hvert hold fik udleveret en råvarekasse med de samme ingredienser. Der var blandt andet svinemørbrad, torsk, kammuslinger, selleri, savoykål og gulerødder. Hertil havde vi et bord fyldte med en masse gode sager, hvoraf en del af disse var i den asiatiske genre. Vi tænkte længe over, hvad vi skulle lave, og besluttede os til sidst for en mos eller puré på kartofler og rodfrugter, fyldt svinemørbrad og glaserede rødbeder. Allernemmest for mig ville naturligvis være det asiatiske, men jeg var i tvivl om, hvorvidt det ganske enkelt ville være for simpelt. Efter Cecilia havde klargjort rodfrugterne, kom Jakob Mielcke forbi og spurgte ind til retten. Det viste sig, at han er temmeligt glad for det asiatiske køkken, så vi lod rodfrugter være rodfrugter og gik i krig med den helt og aldeles vidunderlige kålsalat fra Vietnam. Som tilbehør lavede vi karamelliseret svinemørbrad, som vi havde skåret i mindre stykker, for at marinaden rigtig kunne trænge ind. Foruden sukker bestod marinaden af hvidløg, hvid peber, lys soja, sesamolie og en anelse fiskesauce.
Vi var godt i gang, da vi fik at vide, at vi også skulle lave en dessert inden for samme tidsrum, og så fik vi pludseligt travlt. Et mindre uheld med en lidt for smeltet is gjorde dog, at desserten blev uden is, og den søde chokoladerulle, som skulle have udgjort ”tangen” i et ellers kreativt sushi-koncept, måtte stå alene med en håndfuld bær. Til trods for den smeltede is, endte vi med en fin tredjeplads – og var teamspirit og godt samarbejde blevet belønnet, er jeg sikker på, at vi havde sejret.
Indholdet af den hemmelige råvarekasse afsløres.
Gruble, gruble, gruble. Vi tænker længe over, hvad vi skal finde på.
Dyb koncentration på begge sider af bordet.
Det fælles råvarebord bød på adskillige asiatiske ingredienser. Heriblandt nogle afsindigt stærke gule chilier, som jeg klogeligt holdt mig fra.
Jeg laver dressing til min kålsalat. Her er det chili og hvidløg, der får bank.
Der er gang i gryderne på alle kogestationer.
Tik, tak.
Vin skal der til. Også selv om den ikke skal bruges i retten.
Det færdige resultat. Man kan lige skimte den asiatiske salat på savoykål, rødløg, gulerod, chili og hvidløg i baggrunden. I kan se retten ordentligt på min Instagramprofil. Bare søg på foodfanaticdk
Aftenen sluttede med en hyggelig fællesmiddag. Desserterne var dem, vi havde lavet i løbet af aftenen.
Jeg har fået lov til at udlodde tre frysetasker med isnyhederne fra Carte d’Or, som bliver ledsaget af tre eksemplarer af Jakob Mielckes nye bog, Metamorphosis (læs mere om den her). Bogen er ikke bare en kogebog fyldt med opskrifter og smukke billeder. Den byder også på fortællinger om de kilder, der inspirerer den kreative kok fra Restaurant Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg.
For at deltage i lodtrækningen skal I blot fortælle i kommentarfeltet herunder, hvilken af de to nye isvarianter, der tiltaler jer mest. Jeg finder tre heldige vindere om en uge. Vinderne får direkte besked, men I kan også følge med på min facebookside.