I dag kommer der en skøn og nem opskrift på kyllingelår i den lækreste marinade med honning og sennep, som jeg har udviklet til Nemlig.com’s måltidskasser. Som i så mange andre danske hjem er der ofte kylling på middagsbordet herhjemme. Jeg elsker alt fra den grydestegte kylling med agurkesalat til thailandske livretter som eksempelvis kylling med cashewnødder. Nogle gange er det dog rart med lidt forandring, så her kommer en skøn og nem marinade med hvidløg, honning og sennep. Den smager i øvrigt også skønt til svinekød. Den er virkelig god, nu hvor grillsæsonen endelig er ved at være over os igen, og man måske trænger til noget andet end den klassiske BBQ-marinade.
I dag, hvor flere og flere tænker på miljøet og klimaforandringer, så er det også værd at nævne, at når det gælder animalske proteinkilder, så giver det også god mening at vælge kylling frem for eksempelvis oksekød. Faktisk kan du sætte kylling på menuen alle ugens syv dage, før vores aftryk på klimaet matcher en enkelt omgang aftensmad med oksekød. Det skriver videnskab.dk i en artikel fra i fjor.
Du kan sådan set vende kyllingelårene i marinaden og tilberede retten straks. I så fald er det bedst i ovnen, så ikke alt for meget af marinaden falder af. Alternativt kan du vælge at pensle den på med jævne mellemrum, mens du griller kødet ved indirekte varme. Er tiden til det, er det dog allerbedst at lade kødet trække i marinaden en times tid eller længere. Det giver mest mulig smag til kødet.
Server eventuelt kyllingelårene med denne lækre fennikelsalat med citrus og mynte eller den evigt populære spidskålssalat.
Kyllingelår i honning, sennep og hvidløg
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 40 g honning
- 1 spsk Dijonsennep
- 1,5 spsk grovkornet sennep
- 4 stk. kyllingelår
Noter
Fremgangsmåde
- Pil hvidløg, og hak eller riv det fint. Du kan også støde det i en morter. Bland det med honning, sennep, salt og peber. Vend marinaden sammen med kyllingelårene, og lad dem gerne trække i marinaden en time eller to hvis muligt.
- Steg dem i ovnen i cirka 40-45 minutter ved 200 grader, til de er gennemstegte. Alternativt kan du grille dem ved indirekte varme, til de er gennemstegte.
Opskriften er udviklet til Nemlig.com