UDGIVET I SAMARBEJDE MED SUPERBRUGSEN
I dag vil jeg gerne præsentere tredje afsnit fra mit Tv-køkken, som er en del af Superbrugsens sjove projekt, Mig og min mad, hvor jeg og en lille håndfuld andre bloggere deler ud af vore bedste opskrifter. Turen er denne gang kommet til min bagte torsk med en virkelig lækker topping bestående af asiatiske svampe med ingefær, chili, løg og østerssauce.
Som jeg fortæller i klippet herunder, så var jeg på et tidspunkt ikke var så god til at spise fisk. Jeg tror ganske enkelt, at det handlede om nogle traumer fra barndommen med en overkogt nytårstorsk. En tur til Thailand kurerede mig heldigvis for torsketraumet, og i dag spiser jeg det gladeligt. Jeg er dog allermest vild med det, når det serveres thaistyle, så da jeg lavede mig kogebog Foodfanatic Thai, var jeg nødt til at inkludere et par opskrifter.
Min favoritopskrift fra kogebogen er den hele dybstegte fisk med en fantastisk mundvandsfremdrivende sauce med blandt andet tamarind i (det der man køber i brune tørrede blokke i asiatiske supermarkeder, og som i øvrigt er en uundværlig ingrediens i pad thai). Den er dog knap så sund og en anelse mere omstændig, så i dagens afsnit har jeg i stedet valgt at præsentere jer for denne super hurtige, nemme og lækre ret. Den kan laves hurtigere, end du kan nå at hente en take away, og hvis du ikke lige har mulighed for at komme forbi det asiatiske supermarked efter svampe, så kan du lave retten med helt almindelige champignon eller eksempelvis portobellosvampe skåret i tynde skiver. Hvis muligt, så fat fat i det flotteste stykke torsk, du kan, men andre slags fisk kan også sagtens bruges. Den fisk, jeg bruger i videoen er lidt tynd til min smag (det var ikke mig, der købte ind til filmoptagelserne), men det kan nu godt gå an.