Udgivet i samarbejde med SuperBrugsen
Det har været længe undervejs, men nu kan jeg endelig afsløre ’part 1’ af et sjovt projekt, som jeg har været med i sammen med en række andre dygtige bloggerkolleger. Det er er blevet til i samarbejde med SuperBrugsen, der netop har lanceret et splinternyt og visuelt madunivers under navnet Mig og min mad. Siden er fyldt med en helt masse lækre opskrifter suppleret af små videoer til både at assistere brugeren og vække smagsløgene. Og det er altså videoerne og opskrifterne, som jeg og de andre bloggere står bag.
Selv om det er lidt af en tilfældighed, jeg elsker jo alle former for mad, så har jeg selv kastet mig over temaet ’verdensmad’ med både franske og asiatiske toner, mens mine gode venner hos Gastromand laver rigtig mandemad, og Maria fra Vanløse Blues disker op med sunde og grønne livretter. Senere kommer blandt andre Cecilia fra Copenhagen Cakes også på banen med sine underkønne kager. Der er med andre ord rigtig god mulighed for at blive inspireret, uanset om du er til det klassiske, det sunde, det søde eller det maskuline køkken.
Inden vi gik i gang med at filme, var det oppe at vende, om filmholdet skulle finde et egnet køkken et sted i København, hvor vi kunne skyde mine videoer. Jeg bor nemlig selv i en lille lejlighed på 4. sal med ditto lillebitte køkken. Og det er ikke et af de der nye moderne køkkener, der tager sig elegant ud på selv få kvadratmeter. Nej, det er den slags køkken, man ville starte med at skifte ud, hvis ikke man boede til leje. Vi valgte dog i sidste ende at gå den autentiske rute, og for at være helt ærlig, så er der også noget dejligt befriende ved det uperfekte, og med lidt anstrengelse kan man faktisk pimpe et kedeligt københavnerkøkken op, har jeg erfaret. Der kom billeder på køleskabet af min mor, søster og veninderne, der kom krydderurter i vinduet og en ekstra lampe til at kaste lys over herlighederne. Så værs’g’. Velkommen ind i mit køkken for allerførste gang.
Jeg laver i min første video den franske klassiker coq au vin. Da jeg flyttede hjemmefra blev det hurtigt hofretten når både venner eller en date skulle imponeres. Som jeg fortæller i videoen, vil jeg med smil på læben og glimt i øjet vove at påstå, at jeg har vundet mere end et drengehjerte med retten. Jeg har så også haft stikflammer op til loftet, og en tidligere kæreste, der forsøgte at tage over i flamberingsdelen, fik svedet sine øjenbryn, men det er en anden historie. Som du kan se i videoen, kan jeg stadig blive forskrækket, når der går ild i kyllingen (både jeg og de personer, jeg har set den med er flade af gren over denne del).
Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes om første forsøg på at give den gas som TV-kok i eget køkken og ikke mindst til det dele resten af videoerne i den kommende tid. Jeg kan allerede afsløre, at min søster kommer med i et par af dem.
Tag et kig inde på Mig og min mads side, hvor der gennem det næste stykke tid vil blive publiceret opskrifter og madvideoer, og det er også muligt at tilmelde sig den tilknyttede You Tube-kanal, hvis du vil være sikker på at få det hele med.
Se opskriften på coq au vin lige her. Der er også et lille bonusklip, hvor jeg viser, hvordan jeg parterer en kylling.