August måned er nok den tid, hvor der spekuleres allermest i madpakker – eller med andre ord hvordan man kan gøre skoleåret eller semesteret spændende i forhold til dagens spiselige højdepunkt. Jeg er fornylig blevet stor fan af at lave min egen granola (honningristet müsli), og det fik mig til at overveje, hvordan jeg kunne lege videre med denne fantastiske kombination af nødder, frø, havre og honning. Hjemmelavede müslibarer, hvor man er i 100 procent kontrol over, hvad der ryger i, er naturligvis oplagte, så derfor får I her min favoritvariant med både mandler, cashewnødder, rosiner og græskarkerner. De er perfekte i madpakken, som snack på vandreturen eller andre steder, hvor man trænger til en sund og mættende energibooster.
Opskriften er blevet til i et samarbejde med Earth Control, der er leverandør af forskellige produkter i kategorien naturlige snacks, inklusiv nødder, tørret frugt og kerner. En repræsentant for virksomheden kontaktede mig for kort tid siden med henblik på et samarbejde, og da jeg i forvejen legede med tanken om at udvikle videre på førnævnte granola-opskrift, gav det god mening.
Det var dog ikke kun det tilfældige sammenfald, der styrkede interessen for Earth Control, men også det, at de netop har lanceret en kampagne med WWF Verdensnaturfonden, der sætter fokus på naturen og miljøet. Hver gang man køber en poseaf Earth Control’s produkter fra Frugt & Grønt afdelingen, donerer de 1 kr. til WWF’s arbejde med verdens skove. Natur og miljø er noget, der i stigende grad lægger mig på sinde, så jeg synes, at det er et fremragende initiativ, som jeg håber, at andre virksomheder med social samvittighed fremover vil benytte sig endnu mere af.
Opskriften herunder kan naturligvis varieres efter smag og behag. Andre nødder kan erstatte mandlerne og cashewnødderne, og er man ikke fan af rosiner, kan de snildt udelades eller erstattes af anden tørret frugt (skåret i små stykker hvis nødvendigt).
Müslibarer med nødder, rosiner og honning
Ingredienser
- 60 g honning
- 60 g rørsukker
- 40 g smør
- 50 g mandler
- 50 g cashewnødder
- 50 g græskarkerner
- 150 g havregryn
- 25 g rosiner
Noter
Fremgangsmåde
- Smelt honning, rørsukker og smør i en gryde ved svag til jævn varme. Blend imens mandler, cashewnødder og græskarkerner groft og kom i gryden sammen med havregryn og rosiner. Lad gryden forblive på varmen i nogle minutter, mens der røres grundigt rundt, så honningblandingen fordeles ligeligt.
- Beklæd en lille form med bagepapir og kom müsliblandingen i. Udglat med en spartel eller lignende og pres så godt sammen med hænderne, som du kan. Lad det hele køle af, til formen er kold nok til at komme i køleskabet. Lad den trække på køl en time eller to, til den er helt kold, og skær dernæst ud i ønsket størrelse.