Helstegt oksemørbrad med kartoffelpuré og chimichurri

oksemørbrad chimichurri

Sponseret af Eva Solo

Jeg stødte første gang på chimichurri i forbindelse med et sandwichkøb i Irland, og senest til et middagsselskab hos et par venner, hvor den blev serveret til et velstegt stykke oksekød. Den klassiske argantiske spise med friske urter, olie, eddike og hvidløg er altså temmelig anvendelig til mange ting, men i den ophavsland er den en fast ledsager til de store saftige bøffer, som landet er så kendt for. Og er tiden til det, så kan man også smide selvsamme bøffer i skålen med chimichurri, og lade den marinere inden tilberedning.
Der der med sauce til kød kræver lidt af kokken nogle gange, så derfor er chimichurri et oplagt valg, hvis tanken om at frembringe en velsmagende sauce giver sved på panden. Du skal tilmed ikke vente på, at stegeskyeen er klar. Næ nej, præcis som en pesto, kan du lave den i forvejen. Jeg serverede den til et dejligt stykke oksemørbrad, smørfyldt kartoffelpuré og letkogte aspargesbroccoli, og det var virkelig nemt, men samtidig så lækkert, at retten snildt kunne indgå på gæstebordet.
oksemørbrad

Anret med rabat

Dagens opskrift er blevet til i samarbejde med Eva Solo, som netop har lanceret en splinterny serie rustikt køkkengrej i mørkt stentøj og træ. Navnet på serien er meget passende Nordic Kitchen, og den består blandt andet af de tallerkner og skåle, som jeg har anrettet maden på samt serveringsfade, kopper og nogle enkle og rå smørrebrædder i eg. Serien passer i øvrigt til Eva Solos sorte Nordic Kitchen-kasserolle med håndtag i eg, som blev lanceret i fjor.
Især lys mad og farverig mad gør sig utroligt smukt på stellet, da især førstnævnte nemt forsvinder lidt på almindelige hvide tallerkner. Står du og mangler lidt køkkengrej til hjemmet, eller kender du nogle, der fortjener en gave i den nærmeste fremtid, så får du lige nu rabat i min egen lille mini-store på Eva Solos hjemmeside. Du finder den lige her.
chimichurri
Jeg har som nævnt længere oppe brugt oksemørbrad, som først blev brunet på en pande, inden den blev stegt færdig i ovnen, til kernetemperaturen nåede 56 grader. Du kan dog også sagtens bruge alle mulige andre udskæringer som højreb, oksefilet, tyksteg eller tyndsteg, eller du kan sætte chimichurrien sammen med favoritbøffen. Lav gerne en stor portion og brug resterne i en salat eller sandwich dagen efter. Her vil saucen også komme til sin ret.

Helstegt oksemørbrad med kartoffelpuré og chimichurri

Helstegt oksemørbrad med kartoffelpuré og chimichurri

Lækker, hurtig og gæstevenlig ret af oksemørbrad og chimichurri
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g oksemørbrad
  • Olie og smør til stegning
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • ½ bdt. oregano
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk. chiliflager eller groft chilipulver
  • 1 dl olivenolie
  • 1-2 spsk. god eddike (fx rødvinseddike)
  • Salt (peber)
  • 1 kg kartofler
  • En god sjat mælk
  • 50-100 g smør

Fremgangsmåde

Stegt oksemørbrad

  • Skær sener og hinder af oksemørbraden, hvis slagteren ikke allerede har trimmet den. Kryder med salt og peber, og brun den på alle sider på en varm pande i lige dele olie og smør.
  • Sæt oksemørbraden i et ovnfast fad, og steg den ved 160 grader varmluft i cirka 20-25 minutter, eller til stegetermometeret viser et sted mellem 56-60 grader, alt efter hvor rosa, du foretrækker dit kød. Stegetiden afhænger både af oksemørbradens tykkelse og den enkelte ovn, så jeg anbefaler, at du bruger stegetermometer.
  • Lad oksemørbraden hvile i cirka 10 minutter inden udskæring.

Kartoffelpuré

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Er kartoflerne store, deler jeg dem gerne i fire til seks dele. Kom dem i en gryde med vand uden salt, og bring den i kog. Hæld vandet fra, når kartoflerne er helt møre, og mos dem en sjat mælk (du kan eventuelt komme dem igennem en grovmasket sigte). Tilsæt smørret, og smag til med salt og peber.

Chimichurri

  • Kom alle ingredienserne til din chimichurri i en blender, og blend dem kortvarigt. Smag til med ekstra eddike, salt og peber hvis nødvendigt.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments