Pasta penne i cremet gorgonzolasauce med spinat og valnødder

Pasta penne i cremet gorgonzolasauce med spinat og valnødder


Jeg husker tydeligt mit første, nære bekendtskab med blåskimmelost. Det skete på en strand i Hornbæk en sommeraften for år tilbage, hvor en ven havde lokket mig til at prøve pizza med gorgonzola. Hvilken åbenbaring! Indtil dette øjeblik var blåskimmelost for mig intet andet end unaturlig menneskeføde, som jeg ind imellem spottede i køleskabet i mit barndomshjem. Min fars yndlingsost var en stinkende, blå sag, som, jeg frygtede, ville bide hånden af mig, hvis jeg kom for tæt på. I dag kan end ikke førnævnte ost få mig til at løfte øjenbrynene, og jeg spiser gladeligt alle (okay de fleste) blåskimmeloste – gerne med sprøde kiks og hjemmelavet chutney, hvis det skal være helt perfekt.
For mig var det et spørgsmål om at blive introduceret til blåskimmelosten gradvist, og en mild gorgonzola var derfor en god løsning. På en pizza eller i en cremet sauce som her fungerer det endda endnu bedre, for i stedet for at smage direkte af blåskimmelost i dens rene form, giver det mere en slags aroma, som smelter smukt sammen med resten af smagsnuancerne.

Pasta penne i cremet gorgonzolasauce med spinat og valnødder


Jeg brugte pasta penne til denne sauce, men hvilken som helst slags pasta, man måtte ligge inde med, fungerer. På grund af fløden er det en ret cremet ret, og personligt foretrækker jeg at spise denne slags mad enten som en lille forret eller som en ud af flere retter. Man kan også tilberede noget kød, eksempelvis en svinemørbrad, og servere den sammen med denne pasta sammen med en god salat med en syrlig vinaigrette.
Det grønne indslag er her spinat, men jeg forestiller mig, at det vil smage lige så godt med eksempelvis broccoli. Til sidst dryssede jeg lidt knuste og ristede valnødder over. Nødder passer som bekendt utroligt godt til ost, og foruden smag giver de en dejlig sprødhed, som er en skøn kontrast til pastens og saucens mere bløde teksturer. Er man ikke glad for valnødder, så kan man også sagtens drysse bacontern over lige inden servering – eller skal det være lidt sundere, så vil et par sprøde, ovnstegte skiver parmaskinke eller lignende gøre underværker.

Pasta penne i cremet gorgonzolasauce med spinat og valnødder


Opskriften passer som hovedret til to personer eller som forret til 4 personer.

Pasta penne i cremet gorgonzolasauce med spinat og valnødder

Pasta penne i cremet gorgonzolasauce med spinat og valnødder

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 200 g pasta penne eller anden slags pasta
  • 100 g gorgonzola
  • 2,5 dl Piskefløde
  • en lille håndfuld valnødder
  • 150 g frisk spinat (kan erstattes af frossen)
  • peber og evt. salt

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  • Mens pastaen koger, laves gorgonzolasaucen. Bland gorgonzola og fløde i en gryde, bring gryden i kog, og lad saucen simre indtil osten er smeltet og fløden er reduceret en smule. Smag til med peber og eventuelt en smule salt, men husk at gorgonzolaen gør saucen salt, så vær påpasselig med mængden.
  • Hak valnødderne groft eller knus kom dem i en pose og giv dem lidt bank med en kagerulle. Rist dem på en tør pande, til de har fået en smule farve.
  • Skyl spinaten grundigt, hvis der bruges frisk spinat, og kom den i gorgonzolasaucen sammen med den kogte pasta. Vend det hele godt sammen, så spinaten falder sammen, og anret pastaen i en dyb tallerken. Drys de ristede valnødder over.
  • Tip: Prøv at erstatte valnødder med sprøde bacontern.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments