Quiche lorraine – fransk tærte med fløde, bacon og ost

quiche lorraine opskrift
Jeg er temmeligt pjattet med tærter, som den opmærksomme læser måske har bemærket. De både smager fantastisk, og så er de herligt nemme og hurtige at lave. Før jeg fik mere erfaring med det grønne køkken (længe før Kødfri Mandag og Flere Kødfrie Dage), var det næsten altid vegetariske tærter, der var på bordet, når min vegetarveninde var på besøg. Det var altid et sikkert hit hos både hende og kødelskeren her.

En anden grund, til jeg er glad for tærter, er, at de kan varieres i det uendelige – både med og uden kød. Vil du have mere inspiration, så se eksempelvis den græske tærte Spanakopita med filodej, feta og spinat eller den super nemme version med kylling, champignon og estragon.
Dagens tærte, Quiche Lorraine, er dog ikke vegetarisk. Den er derimod fyldt med bacon og ikke mindst cremefraiche, fløde og ost, som gør den lækkert cremet. Som navnet angiver, stammer opskriften oprindeligt fra Lorraine i Frankrig. En lidt sjov info er, at man i Lorraine både talte fransk og et lokalt sprog, som var baseret på tysk – og navnet quiche stammer faktisk fra det tyske ord kuchen, altså kage på dansk. Ordet er ikke det eneste der gennem tiden er ændret. Oprindeligt var der ikke ost i tærten, men det smager så lækkert, at det nu er blevet normalt at gøre. Jeg har også ost med i min version.
quiche lorraine

Nyd quiche lorraine med en syrlig salat

Hvis man har lidt travlt her inden juleræset begynder, kan man sagtens skippe det indledende trin og købe en færdiglavet dej. Det er der ingen skam i. Da tærten er i den lidt fede ende af skalaen, anbefaler jeg, at man serverer den med en frisk salat, som giver lidt modspil til det fede. Lav gerne en god og syrlig vinaigrette på olie, eddike og dijonsennep til salaten, da det vil klæde tærten på bedste vis.

Quiche lorraine - fransk tærte med fløde, bacon og ost

Quiche lorraine med salat

Denne franske tærte kan føles som en lille hverdagsluksus med sin fyldige smag, selvom den er både nem og hurtig at lave. 
5 fra 5 stemmer
Antal: 4
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

Tærte

  • 1 tærtedej ((se opskrift længere nede))
  • 1 løg
  • 200 g bacon i tern
  • 4 æg
  • 200 g cremefraiche
  • 2 dl fløde
  • 140 g revet ost
  • Salt
  • Peber

Tærtedej

  • 125 g koldt smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg

Noter

Kom evt. bagepapir ovenpå tærtedejen efter den er lagt i formen, og fyld den med tørrede bønner eller kikærter (ovenpå papiret) under forbagningen. Dette forhindrer, at dejen trækker sig sammen.

Fremgangsmåde

Tærtedej

  • Skær det kolde smør ud i tern, og smuldr det ud i melet. Pisk derpå ægget let og saml dejen sammen med ægget. Lad dejen hvile en halv time i køleskabet.

Quiche lorraine

  • Tag tærtedejen ud af køleskabet 10 minutter før, du skal bruge den. Kom den i et tærteform i passende størrelse, prik den med en gaffel, og forbag den i en 180 grader varm ovn/160 grader ved varmluft i 10 minutter (se note nederst). Trim eventuelt kanterne med en kniv, der hvor tærtedejen går over formens kant.
  • Pil og hak løget. Steg baconen gylden på en tør pande, uden at den bliver helt sprød.
  • Bland æg, cremefraiche, fløde, revet ost og peber i en skål. Rør løg og 3/4 af den stegte bacon i, og fordel fyldet på tærtebunden. Top med den resterende bacon.
  • Bag i ovnen ved 180 grader/160 grader varmluft i 25-30 minutter, til midten er fast, og toppen er gylden. 

Opskriften er udviklet til Nemlig.com’s måltidskasser

Del indlægget
5 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments