Scones med sultanarosiner

Scones med sultanarosiner


Her til morgen overraskede jeg mig selv (og min kæreste) med fornyet trang til at kokkerere, til trods for at jeg igår drak adskillige white russians, frygtelig dyr champagne (Grand Dame fra 1998 – min kærestes bror forstår at forkæle hustruen på hendes fødselsdag) og en enkelt gin og tonic. Tiramisuen var et hit – selv børnene spiste det efter at have fortærret en muffin hver. Mine maregns var dog ikke noget, som de turde prøve. De studerede grundigt de små hvide sukkertoppe og rakte dem så tilbage og spurgte, om de ikke måtte få noget chokolade istedet. Åh ja, man kan jo ikke vinde hver gang.

Nå tilbage til dagens madlavningstrang. Jeg lavede scones med sultanarosiner, som min kæreste fik til morgenmad. Opskriften er fra BBCs madsektion, og jeg har lavet dem flere gange uden problemer. De er desuden super hurtige at lave, da de ikke skal hæve først. Derfor er de gode som spontan morgenmad. I opskriften bruges der selvhævende mel, men det kan være svært at få fat i i Danmark. Der findes dog opskrifter på selvhævende mel (mener bare at der skal bruges mel, bagepulver og salt), som kan findes på nettet. Det glas, jeg brugte som form til at udstikke scones’ene, var en smule bredere end dem, jeg tidligere har brugt (vi har formået at smadre dem alle), så de blev en smule fladere end normalt. Brug gerne det mindste glas (undtaget shotsglas).

Scones med sultanarosiner

Scones med sultanarosiner

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 225 g selvhævende mel
  • En smule salt
  • 55 g smør
  • 25 g sultanarosiner
  • 25 g sukker
  • 150 ml mælk

Fremgangsmåde

  • Bland mel og salt og tilsæt herefter smørret, som smulres ind i dejen. Herefter tilsættes sukker og sultanarosiner og dejen samles herefter med mælk (det er en noget våd dej). Dejen lægges på et meldækket bord og med hænderne klappes den på toppen indtil den er 2 cm tyk. Udstik med små runde forme (jeg bruger et glas) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt smør på, og pensel dem med mælk. Bages i ovnen i 12 – 15 minutter ved 220 grader indtil de er gyldne på toppen.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments