Før vi for alvor bevæger os fra sensommer til efterår, og mens danske bærbuske stadig bugner, får i her en super lækker isdessert, som tilmed kan laves uden ismaskine. Semifreddo, der betyder halvfrossen på italiensk, er nem at lave, og smager både godt med eller uden fyld. Jeg har i denne version, som blev bragt i smagogbehags sommernummer, brugt hindbær og pistacienødder. Jeg vil anbefale, at man benytter friske danske bær, hvis det er muligt, men frosne kan nu også fungere. Forsøg så vidt muligt at få fat i danske bær – så skånes ikke bare miljøet, men risikoen for sundhedsskadelige forurenede bær reduceres markant. Giv de frosne bær et opkog og lad dem køle af, inden de vendes i semifreddo’en. Pas dog på med at røre for meget i hindbærene, da det vil se flottest ud, hvis der er røde “hindbærstreger” blandet med det hvide i stedet for en ensartet lyserød dessert.
Andre bær og nødder vil også begå sig godt i en semifreddo. Lige nu hvor skoven bugner med vilde brombær, er det helt oplagt at tage en pose eller en lille kurv med, hvis man alligevel skal ud i det fri og nyde denne skønne, skønne årstid.
Semifreddo med bær og nødder
Ingredienser
- 6 past. æggeblommer
- 125 g sukker
- ½ l piskefløde
- 200 g bær (fx hindbær eller brombær)
- 100 g pistacienødder
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker i en skål over vandbad, indtil massen har en tyk og cremet konsistens. Tag skålen af vandbadet og fortsæt med at piske, indtil det er afkølet en smule. Pisk fløden til skum og vend forsigtig i æggemassen sammen med hindbær og pistacienødder (gem evt. en smule til pynt). Kom i en brødform eller lignende beklædt med husholdningsfilm og frys i mindst tre timer eller natten over. Tag ud af fryseren cirka 10 – 15 minutter inden, den skal serveres.