Foto Sarah Coghill
I morgen er der kun en måned til juleaften, og jeg fejrer det med en dejlig nem og lækker dessert, som er er lavet med udgangspunkt i julefavoritten risalamande. Jeg har nemlig hørt om flere, som ikke er vilde med risalamande. Personligt forstår jeg det ikke, for jeg er kæmpe fan. Hos en, jeg kender, står den på is juleaften, og det er netop, hvad der inspirerede denne opskrift, som er en form for julet semifreddo med både fløde, kirsebær og mandler. Den er derfor temmelig juleagtig og passer fint på julemiddagsbordet efter andesteg og brunede kartofler, og så kan den tilfredstille både de, der ikke kan lide risalamande, og de der helst ikke vil bevæge sig alt for langt væk fra den klassiske juledessert.
Det er også en rigtig fin dessert til julefrokosten, for selv om jeg elsker risalamande, så synes jeg, at det er en skam, hvis man har spist det 4-5 gange op til jul. Det tager nemlig lidt af gensynsglæden fra selve julemiddagen.
Til de, der ikke ved det, så er semi-freddo er en italiensk isdessert, som adskiller sig fra en almindelig is ved, at du kan lave den uden ismaskine og alligevel undgå de irriterende iskrystaller.
Semifreddo med kirsebær og mandler
Ingredienser
- 9 æggeblommer
- 150 g sukker
- 1 vaniljestang
- 750 ml piskefløde
- 200 g amerena-kirsebær
- 50 g mandelflager
Noter
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer og sukker over vandbad, indtil det får en tyk og cremet konsistens. Tag af vandbadet og pisk fortsat, indtil det er afkølet let. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør i. Pisk fløde til skum, vend forsigtig i og hæld i en form. Frys i en time og vend dernæst amerena-kirsebær og mandelflager i. Frys yderligere to timer eller natten over.