– Sponseret –
Da jeg var højgravid, gik min kæreste overskudsagtigt i gang med at lave en masse mad til fryseren. Vi gættede – rigtigt nok -, at overskuddet til at lave mad de første mange måneder af babys levetid, ville ligge på et meget lille sted. Der var høns i asparges, lasagne, boeuf bourguignon og andre favoritter, som den næsten 20 kilo tungere vordende mor havde bestilt.
Nu er der ved at være tømt godt ud i de frosne livretter, og overskuddet til madlavning er ofte stadig ikke særligt stort i hverdagen, hvor min kæreste svinger kokkekniven i den gamle kælder på Kong Hans. Lille Julius holder stadig den trætte mor vågen adskillige gange hver nat, når den lille mave rumler. Her kommer Simple Feast med hjælp! Jeg køber ellers aldrig færdigretter fra supermarkedet, hovedsageligt fordi de er fyldt med en masse unaturlige ting og sager, som jeg ikke vil have ind i kroppen. Mit motto er, at hvis du ikke kan udtale det, skal det som udgangspunkt ikke proppes i munden. Herudover er supermarkedets færdigretter også meget sjældent økologiske, og især her i forbindelse med graviditeten har jeg tænkt en del over, at jeg ikke ville udsætte mit barn for hverken sprøjtegiftsrester eller medicin-svin.
Simple Feast er et splinternyt måltidskoncept, som leveres direkte hjem i kasser med køleelementer af hamp, så de sagtens kan stå uden for døren, hvis du ikke er hjemme ved levering. Maden er økologisk, 80 procent plantebaseret (for at imødekomme manges ønske om at skære ned på kødforbruget, og så er maden uden en masse tilsætningsstoffer.
Alligevel kan den holde sig i mindst tre uger på køl, da man har brugt ældgamle henkogningsmetoder. Maden bliver tilberedt i glassene i kar, hvor det hygger sig i seks timer ved 85 grader. Det gør, at næringsindholdet skulle være bedre ifølge folkene bag. Når glassene tages op, skabes der et vakuum, og det er derfor, at de kan holde sig så længe sammenlignet med den mad, vi selv laver.
Børnevenlig smag
Nu har jeg smagt mig igennem fire forskellige glas med retter udviklet af blandt andet danske kokke, og selv om der i indlægget her er tale om et samarbejde med Simple Feast, så håber jeg, at de faste læsere af bloggen ved, at det altid er min ærlige mening, der kommer frem. Der har været rigtig fin smag i alle fire glas, hvoraf kylling korma var min favorit. Fællesnævneren for retterne er, at der er tale om en balanceret smag, som er mild nok til, at også børn fint vil kunne spise med.
Der var blandt andet en rød karry med kødboller, som hjemme i mit eget køkken ville have været lidt heftigere på chilifronten, og thaieren i mig sneg sig også til at tilsætte lidt fiskesovs, men så er jeg også klar over, at man skærer en hel del spisere fra, hvis den er for stærk. Det eneste, jeg har at udsætte på retterne i min levering er, at bønnerne i den vegetariske huevos rancheros (som er med tofu, men man kan selv tilsætte æg) var en anelse for hårde efter min smag. Det er dog ikke værre, end at man kan give dem lidt ekstra i gryden ved opvarmning.
Tilbud lige nu
Der er nok til to sultne voksne og sikkert også en lille familie i et glas, hvis du sætter den sammen med ris, pasta eller kartofler, hvor det passer ind, samt måske en salat eller noget dampet grønt (de findes i øvrigt en Simple Feast-app, hvor du finder opskrifter på tilbehør, der passer til de enkelte retter). Glassene koster omkring 135 kroner per stk., hvis du køber otte ad gangen, og 150 per stk. ved køb af fire, men du kan spare 100 kroner, hvis du bruger promo-koden FOODFANATIC ved check out, når du bestiller her.
Man kan så diskutere, om en normalpris på 135-150 per glas er dyrt eller ej, og det kommer jo nok an på ens spisevaner normalt. Jeg bruger snildt mere end 150 kroner på et aftensmåltid, hvis der bruges økologiske råvarer, og her slipper jeg både for tilberedning og opvask fra tilberedning samt tiden brugt på indkøb. Da tanken med glassene måske mere er, at de er oplagte at bruge de dage, hvor du ikke har tid til at lave mad, kan man måske endnu bedre sammenlignes med udgiften, hvis du skulle købe take-away i stedet, og så synes jeg bestemt ikke, at det er dyrt.
Indlægget er udgivet i samarbejde med Simple Feast, men meninger udtryk i indlægget er udelukkende mine egne.