Foto Marie Louise Munkegaard
Gennem årene er der en del, der har spurgt mig, hvorfor jeg dog ikke åbner en restaurant, og det gør jeg så nu – sort of – og for en aften i hvert fald. Næste søndag, den 8. maj, indtager jeg nemlig for en enkelt aften køkkenet på Eldorado, som er Michelinrestauranten Kadeaus nyligt åbnede lillebror på Christianshavn. Med i køkkenet er Eldorados køkkenchef, Theis Brydegaard, hvis evner i et køkken har imponeret mig flere gange, samt resten restaurantens dygtige stab, som vil assistere mig i at lave den ultimative thailandske street food-menu. Vi byder på 6 serveringer, der inkluderer nogle af mine favoritter fra thaikøkkenet. Flere af retterne, har jeg valgt, fordi de er ukendte på disse breddegrader, mens andre er klassikere med tvist.
Menuen lyder på følgende*:
- ”Galoperende heste” (ananas med salt og sødt topping)
- Vagtler med thai-glaze & papaysalat
- Tom yam med kokos, bøgehatte og fjorrejer
- Havtaskehaler med tamarindsauce og friteret basilikum
- Khai soy med langtidsstegt lam og ægnudler
- Banan-fritters med palmesukker-saltkaramel og kokosis
Menuen koster bare 500,- og der er begrænsede pladser, som sælges først-til-mølle-princippet. Book direkte via Eldorados hjemmeside på www.eldoradokbh.dk eller på tlf. 33221001.
Eldorado ligger i Kadeaus tidligere lokaler på Wildersgade 10A på Christianshavn.
*Med forbehold for, at der kan forekomme ændringer på aftenen.